„Transparentné“ obsadzovanie funkcií na úrade

  • Spravodajstvo
  • 3. decembra 2015, 08:15
  • Autor:pror

Piešťanský primátor Miloš Tamajka deklaroval, že na uvoľnené posty po septembrovej reorganizácii mestského úradu nových zamestnancov prijmú transparentným výberovým konaním. Niečo iné však naznačuje e-mail v našej redakčnej pošte, súvisiaci s pohovorom na radnici v utorok 24. novembra na miesto účtovníčky – fakturantky. Pritom v septembri prepustili rozpočtárku. Tá sedí vo výpovednej dobe doma pre údajné prekážky na strane zamestnávateľa a mesto jej pracovnú pozíciu zrušilo.

„Už druhý pohovor na miesto fakturantky sa konal 24. novembra, lebo víťazka prvého nenastúpila. Zástupca odborov v komisii sa rozčuľoval, načo robia ďalšie, keď stačilo osloviť druhého v poradí. Ibaže vedenie zamestnalo na dohodu rozpočtárku, dôchodkyňu Máriu Kráľovú, kedysi robiacu na tomto poste vo Vrbovom. Keďže miesto bývalej rozpočtárky Eriky Jurgovej je zrušené, chceli to zakamuflovať, že ju prijmú ako fakturantku a bude robiť rozpočet. Nečakali ale, že pracovníci z oddelenia finančných služieb a odborári vyjadria nesúhlas s ďalšou fraškou, nakoľko všetci uchádzači v prvom kole vyhoveli bez udania poradia. Doslova sa členovia komisie s novým prednostom pohádali. Nakoniec vedenie mesta ustúpilo a Kráľová je naďalej zamestnaná len na dohodu, takže mesto platí mzdu dvom ľuďom a tomu hovoria optimalizácia,“ znie text e-mailu autora. Jeho identitu poznáme, ale z obavy pred následnými krokmi vedenia mesta si meno neželal zverejniť.

Na dohodu podľa autora emailu chodí na mestský úrad pracovať aj nový IT technik. I jeho predchodcu má radnica medzi zamestnancami, ale rovnako ako prepustená rozpočtárka i on pre prekážky v práci na strane zamestnávateľa sedí doma a berie za to plat od mestského úradu.

Ako to je s dohodármi, ktorí robia to isté, čo doma sediaci stále ich zamestnanci, sme sa pýtali hovorkyne mesta Evy Bereczovej. „Dohody o pracovnej činnosti bude skúmať hlavný kontrolór mesta. Zistenia budú predložené mestskému zastupiteľstvu. Do ukončenia kontroly sa k tejto veci nebudeme vyjadrovať,“ zaslala nám odpoveď.

 Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 1. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava