POZNÁMKA: Pes verzus labuť

  • Spravodajstvo
  • 3. decembra 2015, 08:19
  • Autor:Erich Kubica

Majiteľov psov rozdeľujem do dvoch skupín. Zodpovední vlastnia toto živé stvorenie, pretože mu rozumejú, je pre nich spoločníkom, pri prechádzkach používajú vôdzku, náhubok a rešpektujú nariadenia o voľnom pohybe svojich zverencov.

Druhá skupina je pravým opakom. Nezodpovední psa vlastnia pre komerčné účely, obchod so šteňatami alebo pre imidž. Nedodržujú nariadenia o zákaze vstupu so psom do gastronomických zariadení, na Kúpeľný ostrov, detské ihriská, v lete ich kúpu vo fontánach.

Často vidím, ako sa psy voľne preháňajú po piešťanskom parku a naháňajú veveričky. V chránenej časti Sĺňavy vyhľadávajú a likvidujú všetko živé. Ich majitelia ignorujú zákazové tabule s vyznačenou pokutou 66 eur a tešia sa, keď zviera chytí živú korisť.

Takáto udalosť sa udiala aj v utorok 24. novembra ráno tridsať metrov od tabule Zákaz voľného púšťania psov, keď v ochrannom pásme Sĺňavy slobodne sa pohybujúci pes napadol a usmrtil dospelého samca labute hrbozobej, označeného krúžkami. Priletel k nám z maďarskej Budapešti.

Nie je to prvý prípad. V minulosti letela labuť 880 kilometrov až z litovského Kaunasu k Sĺňave a v chránenej oblasti pri Výsadbe ju usmrtil vlčiak.

Spoločenská hodnota labute hrbozobej je 497,90 eur. Je načase takéto priestupky začať riešiť sankciami a z výťažku spolufinancovať útulok zvierat v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel