Vianočné trhy v Krakovanoch

  • Spravodajstvo / Región
  • 2. decembra 2015, 08:17
  • Autor:am

Prvá adventná nedeľa sa v Krakovanoch niesla vo sviatočnom duchu. V miestnom kultúrnom dome zorganizovalo Združenie rodičov školy v spolupráci s kolektívom pri materskej škole 29. novembra Tradičné vianočné trhy. Obyvateľov neodradilo ani sychravé počasie.

„Ahoj, našli ste miesto?“ stretali sa ľudia v preplnenom „kulturáku“. Všetky stoly zaplnili pyšní fanúšikovia hlavných predstaviteľov programu, kto prišiel neskôr, si buď prisadol k známym, alebo jednoducho zostal stáť.

Deti z materskej školy si pre rodičov i starých rodičov pripravili dojemný program. Pódium sa zaplnilo čertíkmi, aj nebeskými anjelmi. „Kuchálky, kuchálky, zobuďte sa, plichádzajú Vianoče,“ ozval sa nežný dievčenský hlások z pódia. Deti si spoločne zaspievali, zarecitovali a od publika vyslúžili veľký potlesk. Džavot malých ľudí sa ozýval odvšadiaľ, po skončení programu sa hviezdy popoludnia ešte hrdo „promenádovali“ medzi ľuďmi v strieborných sukničkách a chlapci sa rozhodli, že si medzi stolmi zahrajú naháňačku.

Dospelé osadenstvo sa kochalo ponukou vianočných trhov. Od svietiacich snehuliakov, prírodných dekorácií, svietnikov či vianočných ruží sa dalo nakúpiť všetko, na čo si len človek vie pomyslieť, až po domáci med a sviatočné oblátky. Ratolestiam sa páčili šišky v tvare zvierat, predsa bolo treba zaobstarať spomienku na tohtoročné podujatie. Prítomní si tiež pochutili na zákuskoch, zajedli si sladké čajové pečivo, no lákadlom sa stala najmä vianočná kapustnica. V chladnom počasí nechýbal ani tekutý mok. „Dala som si červené vínko na zahriatie,“ prezradila návštevníčka. Krakovancom dobrá nálada rozhodne nechýbala a prvú adventnú nedeľu oslávili, ako sa patrí.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 1. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel