Vianoce na Kúpeľnom ostrove

  • Spravodajstvo
  • 2. decembra 2015, 14:56
  • Autor:SLK

Obdobie adventu patrí k najkrajším v roku. Naše príbytky rozvonia ihličie, vanilka a škorica, chystajú sa prekvapenia pod vianočný stromček, venujeme sa viac rodine a priateľom a príjemnú náladu vytvoria koledy či vianočné koncerty. Kúpele Piešťany aj tento rok pripravili viacero príležitostí na spoločné stretnutia v pravej vianočnej atmosfére.

Znamením, že sviatočné obdobie prichádza aj do kúpeľov, bolo tradičné rozsvietenie vianočného stromu na námestíčku pred Napoleonskými kúpeľmi v sobotu 28. novembra.

Na zlatú nedeľu 20. decembra zapália poslednú sviečku na adventnom venci v Park Café v hoteli Esplanade deti zo súboru Inovček, v Café Splendid predvedie ľudové vianočné zvyky folklórna skupina Krakovčanka. Hotel Thermia Palace privíta už tradične na zlatú nedeľu Svatováclavský sbor Dolní Bojanovice s najslávnejším dielom Jana Jakuba Rybu: Česká mše vánoční. Vypočujte si príbeh narodenia Krista a príchodu pastierov k jasličkám a objavte to pravé čaro sviatočných dní.

V stredu 23. decembra sa v Kongresovom centre na Kúpeľnom ostrove uskutoční Slávnostný vianočný koncert v podaní vynikajúceho klaviristu Ladislava Fančoviča a huslistu Milana Paľu, ktorý sa dnes radí medzi elitu svetových interpretov mladej generácie. L. Fančovič vystupuje ako sólista s mnohými slovenskými a českými orchestrami. Vo svojom repertoári rád siaha i po veľmi náročných a málo hrávaných skladbách, ktoré sa z dôvodu obtiažnosti zriedkavo objavujú na programoch koncertných sál. M. Paľa bol v roku 2009 ocenený za projekt antológia slovenskej tvorby pre sólové husle, a to nielen za svoje výnimočné interpretačné schopnosti, ale i za svoj ojedinelý prístup k slovenskej hudobnej tvorbe. Spojenie týchto dvoch umelcov sľubuje nezabudnuteľný hudobný zážitok. Na vianočnom koncerte zaznie Beethovenova a Brahmsova sonáta pre husle a klavír a na záver Bach-Gounodova Ave Maria.

V stredu 30. decembra v Kongresovom centre sa o zábavu postará Fats Jazz Band – prvotriedny swingový orchester, ktorý oživuje tradíciu džezu 30. a 40. rokov minulého storočia. Jeho zakladateľ L. Fančovič odpočutím prepisuje aranžmány z pôvodných starých nahrávok, preto máte unikátnu možnosť počuť originálne skladby džezových legiend Louisa Armstronga, Elly Fitzgerald, Lestera Younga, ale i domácej scény. Zrekonštruované originálne hudobné nástroje, dobové oblečenie a swingová hudba, ktorá vám rozprúdi krv, vás prenesie do čias noblesy a horúcich večierkov a skvele naladí na silvestrovské oslavy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava