Seniori sa s mestom dohodli na spolupráci

  • Spravodajstvo
  • 2. decembra 2015, 08:45
  • Autor:pror

Piešťanská galéria Nami na Winterovej ulici sa okrem osláv 25. výročia jej založenia stala v stredu 25. novembra aj dejiskom podpisu Memoranda o spolupráci a partnerstve medzi dvoma seniorskými organizáciami – Radou seniorov vedenou Pavlom Steineckerom a Seniorským parlamentom na čele s predsedom Štefanom Škulecom. Mesto pri podpise memoranda zastupoval primátor Miloš Tamajka.

Po slávnostnom podpise sa členovia organizácií navzájom predstavili a objasnili si svoje ciele. „V najbližšom období by sme sa mali stretnúť i pracovne a stanoviť si reálne ciele, čo chceme zabezpečiť pre starších obyvateľov mesta. Nerozdrobiť energiu na množstvo aktivít, ale dohodnúť sa na dvoch-troch oblastiach a spoločne sa ich snažiť presadiť. V prvom rade je však potrebné zabezpečiť dôstojné priestory pre našich rodákov, potrebujúcich stálu opatrovateľskú starostlivosť, aby sme nezávideli domovy sociálnych služieb okolitým obciam alebo mestám,“ prihovoril sa starejším kúpeľného mesta predseda Rady seniorov P. Steinecker.

Za možnosť zjednotiť kroky seniorov pri presadzovaní záujmov sa poďakoval aj šéf seniorského parlamentu Š. Škulec. Neodpustil si však aj kritiku na adresu súčasného vedenia radnice. „Verejnosť je v poslednej dobe znepokojená správami, ktorým úplne nerozumieme, ale nie sme z toho šťastní. Veľmi by sme si my seniori priali, aby zavládla konštruktívna atmosféra, aby sa korektným spôsobom vyriešili doterajšie problémy a otvorila sa cesta k spolupráci. Podpis dohody o spolupráci medzi oboma seniorskými organizáciami môže byť dobrým príkladom,“ vyslovil Š. Škulec odporúčania na adresu vedenia mesta.

Primátor na stretnutí zopakoval svoje predvolebné vízie o zabezpečení krytého bazéna pre piešťanskú verejnosť. K pripomienkam seniorov sa nevyslovil.

Seniorský parlament vznikol 16. apríla tohto roku. V ustanovujúcich voľbách si sedem desiatok obyvateľov mesta nad 60 rokov zvolilo dvadsaťjeden zástupcov.

Radu seniorov vymenoval v úvode roku M. Tamajka na základe Memoranda o partnerstve a spolupráci medzi Mestom Piešťany a mestskou organizáciou Jednoty dôchodcov, podpísaným v predchádzajúcom volebnom období vtedajším vedením radnice.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 1. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel