S. Petényi: Musíme zlepšiť koncovku

  • Šport / Futbal
  • 2. decembra 2015, 14:36
  • Autor:T. Horký

Štvrtoligoví futbalisti MFK Vrbové zakončili jesennú časť na šiestom mieste so ziskom 24 bodov. Mužstvo vedené Szilárdom Petényim v prvej polovici sezóny šesť zápasov vyhralo, šesť remizovalo a len trikrát odchádzalo z ihriska ako porazené. Práve s kormidelníkom vrbovského celku sme sa pozhovárali, aby prezradil hodnotenie svojich zverencov i plány na najbližšie obdobie.

► Sezónu 2015/2016 začali Vrbovčania v štvrtej lige, kam zostúpili po neúspešnom minulom ročníku. Jesennú časť ste zakončili na šiestom mieste tabuľky. Ako ste spokojný s vystúpením mužstva?
Doterajšie účinkovanie A-mužstva MFK korešponduje s vytýčeným športovým cieľom. V prvom rade veľmi pozitívne vnímam, že rekonštrukcia kádra napĺňa filozofiu hrať s domácimi hráčmi, čo výrazne vplýva na súdržnosť družstva a patriotizmus ku klubu. V rámci umiestnenia spĺňa šiesta priečka kritérium vyplývajúce z cieľa a je pre mňa uspokojivá.

► Ktoré stretnutia vás potešili a ktoré, naopak, sklamali?

Súťaž je veľmi vyrovnaná a každý zápas predstavoval špecificky náročné zápolenie mnohokrát s neistým výsledkom aj napriek rozdielnemu postaveniu v tabuľke. O výsledkoch v zápase často rozhodovali detaily v oboch fázach hry, čo, samozrejme, prispieva k jeho atraktivite a dramatickosti. Pre mňa každý duel, v ktorom sme zvíťazili, bol potešujúci, aj keď sa v ňom vyskytli nejaké nedostatky. Cením si aj výkon proti lídrovi, ktorý sme odohrali bez stabilných opôr. Inkasovali sme po štandardnej situácii, avšak herne sme nesklamali. Mrzí ma vysoká prehra v Trenčianskych Tepliciach, kde sme prepadli na celej čiare, avšak domáci reparát sme zvládli nad očakávanie. Práve tento zápas bol divácky najatraktívnejší.

► Akú kvalitu ukazuje hráčsky káder a jeho výkonnosť?

S výkonmi hráčov a prístupom k tréningovému procesu som prevažne spokojný. Stále je však čo zlepšovať, a to najmä u mladšej generácie. Veľmi pozitívne hodnotím stabilitu dobrej výkonnosti starších hráčov, napríklad Gažík, Vlado, Sumer, Duračka, Sarr a ďalší. Na druhej strane sa dokázali predviesť aj mladíci Zelenay, Majgot či Šimor.

Vrbovčanov vedie trénerské duo Szilárd Petényi – Peter Gažík.

► Odhalila vám jesenná časť nejaké nedostatky, prípadne prednosti, na ktorých sa bude dať počas jari stavať?
Ukazuje sa, že práve defenzívna fáza hry je stabilne dobre zvládnutá. A práve o ňu sa opierame predovšetkým na ihriskách súperov, kde nám patrí druhé miesto hneď za lídrom. Finalizácia útočnej fázy nám robí starosti a zaslúži si väčšiu pozornosť v ďalšej tréningovej práci.

► V súčasnosti má mužstvo prestávku, no onedlho sa začne prípravné obdobie na náročnú jar. Máte už naplánovaný program?
V prechodnom období sa spolu so svojím asistentom Petrom Gažíkom budeme podieľať na príprave plánu pre zimné obdobie, a to po obsahovej aj podmienkovej stránke s cieľom zvyšovať úroveň individuálneho a kolektívneho výkonu.

► Plánujete nejaké hráčske príchody alebo odchody?

Možnosť pohybu v kádri nevylučujem, avšak táto záležitosť je zatiaľ iba v rovine diskusií.

► S akými cieľmi pôjdete do jarnej časti? Šieste miesto zrejme nebude uspokojivé a predpokladám, že máte vyššie ambície.
Naďalej chceme napĺňať úlohy vyplývajúce z predsezónnych cieľov o budovaní novej generácie vlastných hráčov. Postupne chceme zapracovávať a zapájať do tréningového procesu mladých futbalistov dorasteneckého veku za účelom zvýšiť motiváciu a urýchliť adaptáciu a snahu presadiť sa v najvyššej vekovej kategórii. Posun v rámci doterajšieho umiestnenia by som uvítal.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 1. decembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav