Pečieme podľa receptov z Hotelovej akadémie Ľ. Wintera

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. decembra 2015, 13:36
  • Autor:HAĽW

Ani sme sa nenazdali a vianočné sviatky opäť klopú na
dvere. K pohode v rodinách v tomto období neodmysliteľne
patrí aj dobré jedlo a sladkosti. Aby sme vás včas inšpirovali,
až do Vianoc nájdete v každom čísle Piešťanského
týždňa chutný recept na sviatočný zákusok podľa receptov
z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.

Čokoládové kocky s vanilkovým krémom

POTREBUJEME:


Cesto: 12 vajec, 300 g práškového cukru, 100 g kryštálového cukru, 400 g polohrubej múky, 50 g kakaa, 2 polievkové lyžice oleja, 150 g džemu, 50 ml rumu, 50 ml sirupu alebo ovocnej šťavy
Poleva: 200 g čokolády, 50 g cery
Krém: 300 g mlieka, 1 Zlatý klas, 1 vanilkový cukor, 30 g kryštálového cukru, 2 žĺtky, 100 g masla
Zdobenie: mandle, lieskový oriešok, želé cukríky

POSTUP:


Cesto: Suroviny rozdelíme na dve časti a upečieme dva pláty. Žĺtky oddelíme od bielkov, bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, žĺtky s práškovým cukrom, spojíme, mierne premiešame, pridáme múku a znova premiešame. Cesto vyklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C dozlata. Upečené cestá spojíme džemom, do ktorého sme pridali 1/2 dávky rumu. Kraje zarežeme a rozkrájame na kocky 3×3 cm. Uložíme vedľa seba, prikryjeme mastným papierom, zaťažíme doskou a necháme v chlade aspoň dve hodiny postáť.
Ceru roztopíme nad parou a pridáme čokoládu. Kocky pokvapkáme sirupom zmiešaným s rumom a napichujeme na špáradlo, obaľujeme v čokoládovej poleve a dáme znovu do chladu. Po stuhnutí pozakrajujeme stečenú čokoládu, nazdobíme krémom a lieskovým orieškom.
Krém: Zlatý klas vymiešame s mliekom, vanilkovým a kryštálovým cukrom i žĺtkami. Uvaríme na hustú kašu, za stáleho miešania necháme vychladnúť, pridáme maslo a vyšľaháme do peny na hladký krém.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 1. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava