Imitátori Abby vystúpili v Piešťanoch

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. decembra 2015, 12:16
  • Autor:am

Vysoké platformy, muži v opätkoch, bláznivé kostýmy, no najmä notoricky známe melódie. Aj tak to vyzeralo v stredu 25. novembra v piešťanskom Dome umenia. Predviesť svoju šou totiž prišli slovenskí predstavitelia švédskej skupiny Abba.

Neuveriteľných takmer 30 songov hudobníci zahrali preplnenému hľadisku piešťanského kultúrneho stánku. Muzikantské „klasiky“ ako Money Money Money, Mamma Mia či Waterloo zaznelo v podaní Slovákov v rámci ich turné s názvom Dancing Queen Tour. Diváci si dôverne známe texty spievali so speváčkami, vyžiadali si i prídavok. Na záver sa koncertom najočarenejší návštevníci s hudobníkmi i zvečnili do svojich fotoaparátov.

Prečo si takmer dva roky fungujúca kapela zvolila revival práve švédskej skupiny, objasnila Petra Maxin-Čegiňová, speváčka držiaca dve ceny Grammy: „Abba je večne živá pre všetky vekové kategórie i malé deti. Tento fenomén prežije po stáročia.“ Speváčka na pódiu predstavuje Agnethu Fältskog. Naučiť sa verne interpretovať legendárne piesne je skutočne náročné: „Naoko vyzerajú veľmi jednoducho. Každý si myslí, že imitovať Abbu je malina, no to tvrdia len dovtedy, kým si to nevyskúšajú na vlastnej koži a nezistia, čo sú obrátené rytmy a podobné záležitosti.“

Okrem známych tónov k Abbe neodmysliteľne patria podpätky. Dámy vo vysokej obuvi zvládli aj tanečné choreografie. „V týchto topánkach sa mi tancuje úplne perfektne. Máme ich niekoľko druhov, ale tieto sú naj. Jasné, pokiaľ je krivé pódium, človek chytá balans,“ prezradila P. Maxin-Čegiňová. Horšie to majú páni. „Nezvykli si. Je to vidno pri skladbe I have a dream, keď im trošku trvá, kým sa ako pinguíni presunú ku gitarám. Teraz ťaháme veľmi dlhú šnúru, takže otlaky sú zo dňa na deň väčšie a väčšie a kroky pomalšie a pomalšie,“ dodala s úsmevom speváčka.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 1. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel