Čajky dnes čaká zápas v Adane, domáci očakávajú búrlivú atmosféru

  • Šport / Basketbal
  • 2. decembra 2015, 11:27
  • Autor:th

ADANA, Turecko – Basketbalistky Piešťanských Čajok nastúpia už dnes večer na odvetný zápas Európskeho pohára proti tureckej Adane. Ten začne o 19:00 h stredoeurópskeho času.

Piešťanské basketbalistky vo utorok absolvovali let po trase Viedeň – Istanbul – Adana a do piateho najväčšieho mesta v Turecku prileteli v podvečer. Tentoraz prebehol presun z letiska do hotela bez problémov a Piešťanky stihli ešte večerný tréning. Hala, v ktorej sa bude dnešný zápas hrať je staršia, no útulná. Dúfajme, že sa v nej Čajkám zadarí aspoň tak, ako v Istanbule. 
Podľa miestnych funkcionárov by na večerný zápas mala prísť početná návšteva, očakáva sa aj príchod početnej skupiny futbalových fanúšikov, ktorí by vraj mali vytvoriť "horúcu tureckú atmosféru". Necháme sa teda prekvapiť. O tom, že to v Adane basketbalom žije svedčia aj bilboardy s pozvánkou na dnešný zápas, ktoré je vidieť na každom rohu. 

Čajky už majú za sebou aj dopoludňajší tréning, kde cibrili posledné detaily pred dôležitým večerným duelom. V ňom pôjde ozaj o veľa, pretože vo vyrovnanej skupine by víťaz zápasu zostal v hre o postup do vyraďovacej časti. „Na zápas sme sa veľmi dôkladne pripravovali. Teraz bude dôležité, aby to dievčatá preniesli na ihrisko. Bude to náročný zápas, Adana hrá tvrdý a agresívny basketbal a bude dôležité, aby sme ho zvládli fyzicky. Takisto budeme musieť zvládať individuálne situácie, čo bude kľúčové. Hlavne bude treba podať bojovný a kolektívny výkon,“ povedal Martin Pospíšíl. 
Dianie priamo v Adane mapuje náš športový redaktor Tomáš Horký, ktorý vás bude o všetkom dôležitom informovať. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel