Stromček rozsvietili aj tancami

  • Spravodajstvo
  • 1. decembra 2015, 10:18
  • Autor:vd

Piešťanci odštartovali predvianočný čas rozžiarením stromčeka na Winterovej ulici. Po prvý raz lampáš, od ktorého sa v piatok 27. novembra symbolicky zažali všetky
žiarovky na peknom strome, držal v ruke Miloš Tamajka. Na tento ceremoniál čakali s otvorenými ústami a rozžiarenými očami desiatky najmenších divákov v hustom kruhu okolo stromčeka.

Prišli v sprievode rodičov a starých rodičov. Pod jedličkou sa nachádzal i z dreva vyrezávaný betlehem. A tak sa svätý Jozef, Mária, Traja králi i jezuliatko uložené v jasličkách stali spolu so slávnostne naladenými divákmi svedkami tanca, spevu a hudby v podaní žiakov Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v Piešťanoch.

Program uvádzala Dagmar Kuběnová, učiteľka ZUŠ. Veselé vianočné choreografie zatancovali tanečníci zo súborov Bella, Austedis i Plejády. Striedali sa s hudobníkmi a spevákmi. Nechýbali najkrajšie skladby – Tichá noc, Tri oriešky pre Popolušku a ďalšie. „Bývame v centre a chceme na vlastné oči zažiť vynikajúcu atmosféru. Je tu so mnou moja mama i deti a ich kamarátka. Stretli sme už aj čerta, Mikuláša a anjelika s košíkom,“ povedala obyvateľka Piešťan.

Po takmer hodinovom programe sa ľudia rozpŕchli na vianočné trhy. Jedni si dali punč, iní varené víno a rôzne dobroty. Deti sa naháňali a fotili pri betleheme či pri maketách snehuliaka alebo stromčeka, krášliacich vrch čiernej fontány. To si už na pódiu na Námestí slobody chystali techniku hudobníci skupiny Black Diamond. Po koncerte nasledovala Katarínska zábava s kapelou Karel Gott Band.

Prvý predvianočný víkend sa v Piešťanoch niesol i v znamení sobotného koncertu kapely Coverage a nedeľného zapaľovania sviece na adventnom venci.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 1. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava