V Piešťanskom týždni 49/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 30. novembra 2015, 14:46
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Primátor dôchodcom napriek sľubom neprilepší

Piešťanskému primátorovi Milošovi Tamajkovi sa nedarí plniť sľuby. Na novembrovom zastupiteľstve sa za to poslancom i ospravedlnil. V auguste tohto roku na stretnutí s členmi Rady seniorov prisľúbil, že dôchodcom v kúpeľnom meste zníži dane z nehnuteľností, ale aj poplatky za vývoz smetí.


Na radnici vyplácajú dva platy za jednu pracovnú pozíciu

Správa hlavného kontrolóra piešťanskej radnice Petra Konečného vyvolala 26. novembra na zastupiteľstve búrlivú debatu. Vyplavila i ďalšie podivné skutočnosti v šafárení s verejnými prostriedkami z mestskej kasy.

Podozrivého z vraždy obvinili z lúpeže a napadnutia

V prípade Róberta R., podozrivého, že s len trinásťročným synom Patrikom na konci leta na smrť dobil za gymnáziom vo Vrbovom Mareka Kalužu, už padli prvé obvinenia. Polícia uzavrela obnovené vyšetrovanie lúpeže a fyzického napadnutia od neho o generáciu staršieho človeka v úvode tohto roku. V prípade násilnej smrti M. Kalužu vyšetrovanie zatiaľ ešte nie je ukončené.

„Transparentné“ obsadzovanie funkcií na mestskom úrade

Piešťanský primátor Miloš Tamajka deklaroval, že na uvoľnené posty po septembrovej reorganizácii mestského úradu nových zamestnancov prijmú transparentným výberovým konaním. Niečo iné však naznačuje e-mail v našej redakčnej pošte, súvisiaci s pohovorom na radnici v utorok 24. novembra na miesto účtovníčky – fakturantky. Pritom v septembri prepustili rozpočtárku. Tá sedí vo výpovednej dobe doma pre údajné prekážky na strane zamestnávateľa a mesto jej pracovnú pozíciu zrušilo.


Do novootvorenej predajne Lidl sa teleportujte

Obchodný reťazec Lidl otvoril pred tromi týždňami v Piešťanoch druhú predajňu. Výstavba ďalšej svetelnej križovatky sa nestretla s priazňou vodičov, no o nič lepšie na tom nie sú ani chodci.

Poštovú známku pokrstila Lívia Klausová

Slávny obraz výtvarníka Alfonsa Muchu s názvom Buď pozdravený, požehnaný prameň zdravia sa stal motívom novej poštovej známky. Do života ju slávnostne uviedli v stredu 25. novembra v kaviarni piešťanského hotela Thermia Palace.

Zaskočení plynári nakoniec ušetrili 7000 eur

Radka Škodná, bývalá referentka pre zeleň a ochranu prírody a krajiny dnes už neexistujúceho referátu životného prostredia mestského úradu, absolvovala počas 16-tich rokov, strávených na tejto pozícii, viacero súbojov s občanmi i podnikateľskými subjektmi o záchranu či výrub stromov, v poslednom období aj s neodbornými zásahmi vedúcich predstaviteľov mesta do jej práce, čo prezradila v rozhovore pre Piešťanský týždeň.

Deti si s Petrom Bažíkom zatancovali a zaspievali na pódiu

Už ôsmykrát sa na parkete piešťanského kina Fontána predviedli hendikepované deti, aby ukázali všetko, čo si počas roka nacvičili. V stredu 25. novembra zaspievali, zatancovali, ale aj zarecitovali zdravým rovesníkom v publiku na podujatí Deti deťom – Aj my sa vieme zabaviť.

Hasiči vytiahli z Váhu potetovaného utopenca

V uplynulom týždni piešťanskí hasiči zasahovali štyrikrát. Hasili požiar strechy rodinného domu v Bojničkách, z Váhu vyťahovali utopeného človeka, zachraňovali mačku a zasahovali i pri dopravnej nehode.

Klzisko zmizne z centra, bude pri Priori

V týchto dňoch montujú mestské klzisko pred obchodným domom Prior v Piešťanoch. Ľadová plocha, ktorá bola každoročne na pešej zóne sa tak po prvýkrát presunie do priestorov, ktoré sú bližšie k obyvateľom žijúcim pri stanici, na Ulici A. Hlinku, v Pentagone a v priľahlých štvrtiach. Korčuľovať by sa malo od polovice decembra. Táto informácia poteší najmä kritikov, ktorým nespratné monštrum prekážalo po celú zimu na Winterovej ulici. Tam totiž zabralo najkrajšiu časť pri vianočnom stromčeku.

Vianoce s tancom, punčom aj Katarínskou zábavou

Piešťanci odštartovali predvianočný čas rozžiarením stromčeka na Winterovej ulici. Už tradične patrí tento ceremoniál hlave mesta. Po prvýkrát teda lampáš, od ktorého sa symbolicky zažali všetky žiarovky na peknom, vzrastlom strome, držal v ruke primátor Miloš Tamajka. Na tento ceremoniál čakali s otvorenými ústami a rozžiarenými očami desiatky najmenších divákov v hustom kruhu okolo jedličky.

Najpresnejšiu motyku mal na golfe Valdo

Štvrté Majstrovstvá sveta a vesmíru vo Vrbovskom poľnohospodárskom golfe (VRPOGO) majú svojho víťaza. Po veľkom finálovom rozstrele si titul majstra v nedeľu 29. novembra vybojoval Martin Valášek – Valdo. Jeho  najväčší a rovnako technicky zdatný súper René Neodolatelislav Just sa musel uspokojiť so striebrom. Bronz si vybojoval Roman Víťazoslav Klčo.

Čajky čaká zápas v Adane i domáci šláger

Basketbalistky Piešťanských Čajok čaká veľmi náročný týždeň. Najskôr sa v stredu predstavia v rámci Európskeho pohára v tureckej Adane a v sobotu ich čaká šláger jesene, keď v Diplomat aréne privítajú majstrovský celok Good Angels Košice.

Tréner Vrbového S. Petényi: Obrana je dobre zvládnutá, musíme zlepšiť zakončenie

Futbalisti MFK Vrbové zakončili jesennú časť v štvrtej lige na šiestom mieste so ziskom 24 bodov. Mužstvo vedené Szilárdom Petényim v prvej polovici sezóny šesť zápasov vyhralo, šesť remizovalo a len trikrát odchádzalo z ihriska, ako porazené. Práve s kormidelníkom vrbovského celku sme sa pozhovárali, aby nám prezradil hodnotenie svojich zverencov, i plány na najbližšie obdobie.

Kolkár MKK M. Miklošovič: Zápas s Podbrezovou je kolkárskym sviatkom

Zaplnená piešťanská kolkáreň sledovala v sobotu veľký šláger. Predstavila sa tu totiž ŽP Šport Podbrezová – jeden z najlepších svetových tímov v tomto športe. Zápas mal teda jasného favorita, ktorý napokon aj zvíťazil 6:2, ale Piešťanci sa za svoj výkon rozhodne nemusia hanbiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav