Župan sľubuje milión eur na Krajinský most

  • Spravodajstvo
  • 26. novembra 2015, 12:28
  • Autor:SITA

Trnavský samosprávny kraj bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom v celkovej výške 125,6 milióna eur. Bežné príjmy majú dosiahnuť 111 miliónov eur, bežné výdavky 109 miliónov eur. Na kapitálové výdavky je v rozpočte vyhradených 13,6 milióna eur, 2,7 milióna pôjde na splátky úverov. Schodok pri kapitálovom rozpočte je krytý z úveru, rezervného fondu a prebytku bežného rozpočtu. Rozpočet na rok 2016 dnes schválili krajskí poslanci.

„Rozpočet je vyrovnaný, rozpočet je konzervatívny, ale určite sa dá označiť aj ako rozvojový. Zabezpečuje to, čo si myslíme, že je najdôležitejšie pre občana Trnavského samosprávneho kraja. Máme systém hodnotenia stavu majetku, stavu ciest, vieme, aké sú naše priority. Dopravná obslužnosť kraja, zabezpečenie funkčnosti našich organizácií a opravy ciest, ktoré sú v najurgentnejšom stave. Vyrovnáme aj záväzky vo vzťahu k autobusovým dopravcom,“ povedal o dokumente župan Tibor Mikuš. Fakt, že bol prijatý hlasmi všetkých prítomných poslancov, je podľa neho dôkaz o kvalite dialógu o rozpočte na úrovni úradu aj jednotlivých komisií.

Prílohou návrhu rozpočtu bol pôvodne aj návrh priorít na rekonštrukciu ciest II. a III. triedy v roku 2016, v ktorom boli uvedené konkrétne úseky ciest, ktoré sa mali dočkať obnovy. Mikuš túto prílohu stiahol s tým, že o prioritách v tejto oblasti prebehne rokovanie až začiatkom budúceho roku. Na budúci rok však podľa neho bude pokračovať oprava spodnej časti Krajinského mosta v Piešťanoch za takmer milión eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava