Strelec Šípkového T. Andrísek

  • Šport / Futbal
  • 26. novembra 2015, 15:39
  • Autor:T. Horký

Nakoľko sa jesenná časť regionálnych futbalových súťaží už skončila, postupne sa budeme zhovárať so zaujímavými futbalistami, ktorí hrajú v mužstvách v Piešťanskom okrese. Ako prvého sme si vybrali skúseného 34-ročného útočníka Šípkového Tomáša Andríska, ktorý je so 17 gólmi druhým najlepším strelcom oblastnej súťaže.

► Šípkové je po jesennej časti oblastnej súťaže, skupina B, na šiestej priečke so ziskom 24 bodov. Ako ste spokojný s prvou polovicou sezóny?
Náš tím šiel do súťaže s cieľom odohrať ju bez záchranárskych problémov. Po zlom úvode sa nám začalo dariť a stali sme sa nevyspytateľným súperom pre mužstvá z hornej aj dolnej časti tabuľky. Získali sme 24 bodov a zimujeme na šiestom mieste, s čím sme určite spokojní, no nie uspokojení.

► Po pôsobení v MFK Vrbové ste sa rozhodli ukončiť kariéru vo vrcholovom futbale a odišli ste hrať do Šípkového. Aký bol dôvod vášho rozhodnutia?

Do Šípkového som z Vrbového prišiel v štvrtom kole. Dôvodom bolo, že som už sedem rokov mládežníckym trénerom a nestíhal som sa plnohodnotne venovať tréningovému procesu.

T. Andrísek (vľavo) patril dlhé roky k oporám MFK Vrbové.

► Pre Šípkové ste však značnou posilou. Počas jesene ste so 17 gólmi druhým najlepším strelcom oblastnej súťaže. Čím si vysvetľujete vašu skvelú fazónu?

Forma mi zostala z predchádzajúcich sedemnásť rokov driny a nižšia súťaž je, samozrejme, o niečo ľahšia. Taktiež nie som trénerom viazaný defenzívnymi povinnosťami a na ihrisku drie desať spoluhráčov, za čo im ďakujem. Ja sa len bavím a dávam góly.

► V 11. kole ste do siete Ratnoviec nastrieľali päť gólov! Čo hovoríte s odstupom času na svoj výkon?

Je to zhoda náhod. Vždy sa snažím dať čo najviac gólov, ale v ceste stojí obranca, brankár a veľakrát žrď. V tomto zápase to vyšlo, keď som už v 12. minúte dal štvrtý gól. Všetci známi ma podpichovali a prirovnávali k Lewandowskému. Často sa pýtali, prečo som v Šípkovom, keď sa mi ešte darí. Som rodák zo Šípkového a tu som vždy chcel ukončiť svoju aktívnu činnosť.

Tomáš Andrísek

► V oblastnej súťaži však nie ste jediný, ktorý hrá s podobnou formou. V drese Dolného Lopašova úraduje s 20 gólmi najlepší strelec Peter Hornák a v Ostrove zasa s 15 zásahmi Milan Klasovitý. Sledujete štatistiku strelcov i výkony svojich konkurentov?
Štatistiku som nepozeral, pokiaľ ma nezačali informovať spoluhráči, že som v popredí. Teraz ju už sledujem. Dokonca ma mrzí, že som nastúpil len v jedenástich zápasoch. Mohlo to byť lepšie. Konkurentov poznám, sú to známe mená. Peter i Milan hrali aj v Piešťanoch, sú to mladí chalani. Hráčov v ich veku som už trénoval v doraste, majú všetko pred sebou, ja za sebou.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 48, ktoré je v predaji od 24. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava