Pečieme podľa receptov z Hotelovej akadémie Ľ. Wintera
Ani sme sa nenazdali a vianočné sviatky opäť klopú na dvere. K pohode v rodinách v tomto období neodmysliteľne patrí aj dobré jedlo a sladkosti. Aby sme vás včas inšpirovali, až do Vianoc nájdete v každom čísle Piešťanského týždňa chutný recept na sviatočný zákusok podľa receptov z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.
Tvarohové tortičky s kokosom a ovocím
Cesto:
12 vajec, 300 g práškového cukru, 100 g kryštálového cukru, 400 g polohrubej múky, 150 g džemu, 50 ml rumu, 50 ml sirupu alebo ovocnej šťavy
Krém:
250 g jemného tvarohu, 125 g masla, 2 vanilkové cukry, 150 g kokosu na obaľovanie, 250 g čerstvého ovocia (jahody, maliny, čučoriedky, kiwi), plátková želatína, ovocná šťava
POSTUP:
Cesto:
Suroviny rozdelíme na dve časti a upečieme dva pláty. Žĺtky oddelíme od bielkov, bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, žĺtky s práškovým cukrom, spojíme, mierne premiešame, a keď pridáme múku, znova premiešame. Cesto vyklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C dozlata. Upečené cestá spojíme džemom, do ktorého sme pridali polovicu dávky rumu. Z hotových spojených plátov vykrajujeme kolieska s priemerom asi 4 centimetre. Uložíme ich vedľa seba, prikryjeme mastným papierom, zaťažíme doskou a necháme v chlade aspoň dve hodiny postáť. Okraje potrieme tvarohovým krémom a obalíme v kokose. Druhú polovičku rumu rozmiešame so sirupom alebo ovocnou šťavou a pokropíme vytvorené tortičky. Kraje nazdobíme cukrárskym vrecúškom, do ktorého sme vložili krém. Do stredu tortičiek vložíme najemno nakrájané ovocie a zalejeme želatínou.
Krém:
Tvaroh vyklopíme do sitka a necháme odkvapkať. Maslo vymiešame do peny, pridáme tvaroh a vanilkový cukor a vy miešame do hladkého krému.