Pečieme podľa receptov z Hotelovej akadémie Ľ. Wintera

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. novembra 2015, 10:04
  • Autor:HAĽW


Ani sme sa nenazdali a vianočné sviatky opäť klopú na dvere. K pohode v rodinách v tomto období neodmysliteľne patrí aj dobré jedlo a sladkosti. Aby sme vás včas inšpirovali, až do Vianoc nájdete v každom čísle Piešťanského týždňa chutný recept na sviatočný zákusok podľa receptov z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.

Tvarohové tortičky s kokosom a ovocím


Cesto:
12 vajec, 300 g práškového cukru, 100 g kryštálového cukru, 400 g polohrubej múky, 150 g džemu, 50 ml rumu, 50 ml sirupu alebo ovocnej šťavy

Krém:
250 g jemného tvarohu, 125 g masla, 2 vanilkové cukry, 150 g kokosu na obaľovanie, 250 g čerstvého ovocia (jahody, maliny, čučoriedky, kiwi), plátková želatína, ovocná šťava

POSTUP:



Cesto:

Suroviny rozdelíme na dve časti a upečieme dva pláty. Žĺtky oddelíme od bielkov, bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, žĺtky s práškovým cukrom, spojíme, mierne premiešame, a keď pridáme múku, znova premiešame. Cesto vyklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C dozlata. Upečené cestá spojíme džemom, do ktorého sme pridali polovicu dávky rumu. Z hotových spojených plátov vykrajujeme kolieska s priemerom asi 4 centimetre. Uložíme ich vedľa seba, prikryjeme mastným papierom, zaťažíme doskou a necháme v chlade aspoň dve hodiny postáť. Okraje potrieme tvarohovým krémom a obalíme v kokose. Druhú polovičku rumu rozmiešame so sirupom alebo ovocnou šťavou a pokropíme vytvorené tortičky. Kraje nazdobíme cukrárskym vrecúškom, do ktorého sme vložili krém. Do stredu tortičiek vložíme najemno nakrájané ovocie a zalejeme želatínou.

Krém:
Tvaroh vyklopíme do sitka a necháme odkvapkať. Maslo vymiešame do peny, pridáme tvaroh a vanilkový cukor a vy miešame do hladkého krému.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 48, ktoré je v predaji od 24. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav