S knihou jej pribudne sestra

  • Kultúra a spoločnosť
  • 25. novembra 2015, 14:14
  • Autor:vd

Príbeh Slovenky Denisy Ogino, žijúcej v Žiline, je ako vystrihnutý z relácie Pošta pre teba. V Mestskej knižnici v Piešťanoch s priateľkou, spisovateľkou Katarínou Kopcsányi, vyrozprávala nielen svoje životné osudy, ale priblížila aj ich spoločnú knihu s názvom S dušou Japonky. Milá a usmievavá autorka, oblečená v japonskom kimone, sa počas besedy neposadila. Z úcty k Piešťancom, ku kimonu i k prezentovanej knihe stála takmer dve hodiny.

D. Ogino pochádza zo stredného Slovenska, ako 23-ročná odišla pracovať do Japonska. Zamilovala sa nielen do exotickej krajiny, ale aj do Japonca, vydala sa za neho a porodila mu syna Justina. Hoci prišla hľadať do Japonska nielen samu seba, ale i rodinu, ktorú na Slovensku nemala, jej manžel pred partnerským vzťahom uprednostňoval prácu. Žila tam desať rokov, potom zbalila dva kufre a synčeka a odcestovala na Slovensko. S poloprázdnymi rukami, bez nároku na sociálne dávky sa obávala o existenciu.

„Vedela som iba variť japonské jedlá a tancovať zumbu,“ povedala D. Ogino. Nevzdala sa, začala podnikať. Dávala hodiny zumby a na objednávku robila suši. Túžila sa so svojím osudom podeliť, napísala knihu Sushi v dushi. Silný príbeh si okamžite našiel čitateľov a ona objavila na Slovensku svoju skutočnú rodinu. So sestrou, otcovou dcérou z iného vzťahu, sa podobajú ako dve vajcia. „A čuduj sa svete, po uverejnení druhého románu, ktorý sme s Katarínou Kopcsányi nazvali S dušou Japonky, sa prihlásila ďalšia sestra. Vyzerá to tak, že s každou novou knihou získavam ďalšiu,“ žartovala D. Ogino.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 48, ktoré je v predaji od 24. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela