M. Mišura: Núdzový stav sa nás nedotkol

  • Hokej / Šport
  • 25. novembra 2015, 14:23
  • Autor:T. Horký

To, že teroristické útoky v Paríži zasiahli celý svet, nemusíme príliš rozvádzať. Hoci nie priamo v hlavnom meste, ale na francúzskej riviére v Nice prežíval tragické momenty aj hokejista Matej Mišura, ktorý v známom letovisku v tejto sezóne pôsobí. Piešťanský odchovanec nám v krátkosti priblížil, ako vo Francúzsku toto nešťastie prežívajú.

► Teroristické útoky v Paríži otriasli celým svetom a hlavne Francúzskom. Aká panuje nálada v Nice?
Po útokoch v Paríži sa život v Nice nijako viditeľne nezmenil. Akurát sa zvýšil počet policajných hliadok na hlavných uliciach a pri veľkých nákupných centrách. Zmena je aj v tom, že pri vchodoch do obchodných centier je ochranka, ktorá prehľadáva všetkých ľudí s väčšou batožinou – taškami, kuframi, vakmi…

► Sú aj vo vašom meste vytvorené nejaké pietne miesta, kde si ľudia chodia uctievať obede teroru?

Na uliciach je plno turistov, ale aj domácich. Občas vidíme vlajky na balkónoch alebo horiace sviečky. Na námestí je vytvorený pamätník, kde ľudia chodia aspoň takýmto spôsobom vyjadriť sústrasť.

► Ako toto nešťastie vnímajú francúzski spoluhráči?

Keď sme sa s nimi rozprávali, vnímali to, samozrejme, ako veľkú tragédiu. Bolo vidieť smútok v ich tvárach, ale jednoducho nechcú na to stále myslieť a musia žiť ďalej.

► Ovplyvnil vyhlásený núdzový stav v Nice šport, a teda aj hokej?
Núdzový stav sa nás nijako nedotkol, keďže mesto je od Paríža vzdialené skoro tisíc kilometrov. Čo sa týka športovej stránky, pokiaľ viem, Francúzska hokejová federácia zrušila po parížskej tragédii všetky súťažné zápasy na celý víkend. O ďalších opatreniach neviem. Uvidíme na najbližšom zápase, či bude na štadiónoch zvýšená bezpečnosť.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 48, ktoré je v predaji od 24. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava