Cestovatelia porozprávali o zážitkoch

  • Spravodajstvo
  • 25. novembra 2015, 14:53
  • Autor:am

Už po tretí raz sa v Piešťanoch stretli vášniví cestovatelia, aby porozprávali zážitky z netradičných ciest a spoznávaní exotických kultúr. Päť prednášajúcich sa vystriedalo na pódiu v ŽiWelli v nedeľu 22. novembra.

Poslucháči sa vďaka odvážnym cestovateľom preniesli aj v bežný novembrový deň do Indie, Nepálu, Indonézie, Malajzie, Západnej Číny, ale aj na Kubu. Jednotlivé krajiny spoznali z pohľadu bežného človeka, putujúceho s minimálnym rozpočtom po obyčajných cestách mimo turistických destinácií.

Organizátor festivalu Michal Knitl navštívil neuveriteľných 60 krajín, no kam ho nohy zavedú najbližšie, ešte nevie: „Zachovám sa ako minulý rok, keď som v apríli pozrel letenky, našiel lacnú do Indonézie a išiel tam a odtiaľ do Papuy Novej Guiney.“
Na americký kontinent sa vydal na vlastnú päsť s minimálnymi finančnými nákladmi Igor Lopašovský. „Kuba ma vždy fascinovala, lebo život sa tam akoby zastavil v 50. a 60. rokoch. Našiel som tam však oveľa viac, ako som čakal,“ prezradil pre Piešťanský týždeň. S rozpočtom približne 500 eur strávil v americkej krajine tri týždne.

Kuba je vychytenou turistickou destináciou, no ponúka oveľa viac.

„Kuba je veľmi drahá ako celý Karibik. Po príchode som zistil, že nemám dostatok peňazí na tri týždne. Nastúpila improvizácia a zisťovanie, ako žijú lokálni ľudia. No vtedy sa musíte aj mentálne pripraviť, znížiť štandard, lebo napríklad stopnutý kamión vyzerá ako pre dobytok,“ odporúča tým, čo sa ešte len chystajú na podobne zaujímavý kubánsky výlet.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 48, ktoré je v predaji od 24. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj