Kostol v Borovciach dostane novú strechu

  • Spravodajstvo / Región
  • 24. novembra 2015, 15:25
  • Autor:mk

V Borovciach majú v týchto dňoch práce ako na kostole. Toto prirovnanie je na mieste, pretože farský Kostol sv. Vavrinca z 18. storočia je dejiskom intenzívnych rekonštrukčných prác. V prvej etape súkromná stavebná firma vymení starú strechu, nakoľko plechové škridly sú do značnej miery poškodené.

Z obecnej kroniky sa dozvedáme, že vežu naposledy opravovali v roku 1954 po veľkej víchrici. Po 61 rokoch krytinu zničil opäť zub času, a preto ju vymieňajú za nový medený plech.

„Projekt realizujeme najmä vďaka obetavosti a finančným darom od veriacich z farnosti i od viacerých sponzorov. Istú časť nákladov pokryli peniaze, vyzbierané členmi Občianskeho združenia Vavrinec, pôsobiaceho na území farnosti Borovce-Trebatice. Toto združenie úspešne pomáha pri údržbe a obnove oboch kostolov na jej území,“ povedal kňaz Patrik Katrinec.

Na vrchole veže svieti vynovený kríž, predtým poškodený oxidáciou. Obnovou prešli aj okná a fasáda na veži. V najbližších dňoch ešte na veži pristanú nové hodiny. „V prácach chceme pokračovať v druhej etape výmenou poškodenej strechy na zvyšku kostola. V súčasnosti je v havarijnom stave,“ prezradil na záver.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 48, ktoré je v predaji od 24. novembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava