V Piešťanskom týždni 48/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 23. novembra 2015, 14:57
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Dáša Reháková: Vydierali ma a zastrašovali

Správu o výsledkoch ukončených kontrol predloží hlavný kontrolóra mesta Piešťany Peter Konečný vo štvrtok 26. novembra poslancom na zasadnutí mestského zastupiteľstva. Dáša Reháková, dnes už bývalá prednostka mestského úradu tvrdí, že jej týkajúca sa časť kontroly bola vyvolaná účelovo s cieľom zdiskreditovať ju.

Erika Jurgová: Mesto ako Piešťany potrebuje rozpočtára

Na Mestský úrad v Piešťanoch na miesto referent – rozpočtár nastúpila v roku 2011 po víťazstve v pohovore na obsadenie miesta rozpočtára. Uspela najmä pre dosiahnuté vzdelanie a odbornosť. Absolvovala všetky potrebné školenia a vzdelávala sa aj samostatne, pretože nároky na odborné znalosti pri tejto práci sú vysoké. Erika Jurgová mala za úlohu najmä tvorbu a monitorovanie plnenia rozpočtu a je jedným zo zamestnancov mesta s výpoveďou pre nadbytočnosť po zmene organizačnej štruktúry mesta. Čo si o tom myslí, prezradila v rozhovore pre Piešťanský týždeň. 

Dočkajú sa Piešťany mestskej plavárne?
Zdá sa, že v Piešťanoch svitá nádej na výstavbu krytej mestskej plavárne, pre obyvateľov kúpeľného mesta využiteľnej aj mimo letnej sezóny. Možnosť, ako to docieliť, prišiel 19. novembra pred mestské zastupiteľstvo na základe poslaneckej iniciatívy Jána Jánošíka (Spoločne pre Piešťany) predstaviť Oskar Gaál. Mesto by na tento účel muselo vyčleniť pozemky a na výstavbu odhadovaných 2,5 milióna eur zainvestuje samotný podnikateľ.

Úver na osvetlenie schválili až po búrlivej debate

Osvetlenie zo štátnej dotácie sa v Piešťanoch zrealizuje. Rozhodli o tom mestskí poslanci 19. novembra na rokovaní zastupiteľstva. Primátor ho zvolal neplánovane, práve pre tento bod. Jednoducho sa však toto uznesenie nerodilo. Keď Miloš Tamajka nevedel poslancom vysvetliť, ani len koľko má aktu- álne radnica na účte finančných prostriedkov, na jeho adresu poslanci smerovali množstvo kritických slov.

Tragédia pri dopravnej nehode motocyklistu Ivana Jakeša

Tragická nehoda medzi Vrbovým a Krakovanmi sa vôbec nemusela odohrať, ak by popri automobilmi extrémne preťaženom úseku cesty existoval cyklochodník. Tragédia sa udiala v nočných hodinách v piatok 13. novembra. Po frekventovanej ceste kráčajúceho dvadsaťjedenročného Františka z Dolného Lopašova zrazil známy motocyklový pretekár Ivan Jakeš. Mladík zraneniam na mieste nehody podľahol.


Spravodlivé Biele vrany žiadajú premiéra o cétečko

Aliancia Fair-play a občianske združenie Via Iuris v deň výročia nežnej revolúcie, v utorok 17. novembra už po ôsmy raz slávnostne odovzdali ocenenia Biela vrana trom príbehom statočných ľudí. Sošku bielej vrany si prevzali i dvaja piešťanskí zdravotníci, ktorí zatriasli vládou. Získali ju chirurg Alan Suchánek a zdravotná sestra z gastronómie, Magdaléna Kovačovičová. Obaja sú členmi správnej rady piešťanskej nemocnice.

Piešťanec M. Fiala sa aklimatizoval v korčuliarskom centre Medeo v Kazachstane

Výletník a cestovateľ Michal Fiala navštívil s partiou Piešťancov a Pezinčanov deviatu najväčšiu krajinu sveta – Kazachstan. O svojich zážitkoch porozprával návštevníkom filmového festivalu Eurotour v kine Fontána v Piešťanoch. Vo vnútrozemí, i na hraniciach s Kirgizskom a Čínou zažil chvíle, pri ktorých mu tuhla krv v žilách.

S každou novou knihou jej pribudne sestra

Príbeh Slovenky Denisy Ogino, ktorá momentálne žije v Žiline, je ako vystrihnutý z relácie Pošta pre teba. V mestskej knižnici v Piešťanoch spolu so svojou priateľkou, spisovateľkou Katarínou Kopcsányi vyrozprávala nielen svoje životné osudy, ale priblížila aj ich spoločnú  knihu. Má názov S dušou Japonky. Denisa Ogino bola milá, usmievavá, oblečená v japonskom kimone a po celý čas besedovania sa neposadila. Z úcty k Piešťancom, ku kimonu i ku knihe, ktorú prezentovala bola v stoji takmer dve hodiny.

V Nákupných maniačkach zvíťazila Piešťanka Lucia Ondrisová

Mnohé dievčatá si vedia živo predstaviť, aký outfit by si v televíznej šou Nákupné maniačky vybrali a ako súperkám vytrú zrak vyšperkovaným vkusom. Reálne sa postaviť pred kameru však dokážu len tie skutočne odvážne, rovnako ako 26-ročná Lucia Ondrisová z Piešťan.


Vrbovská budova duchov sa možno zmení na ubytovňu

Takmer každé mesto má svoje očarujúce dominanty i zanedbanejšie architektonické pamiatky, nahlodané zubom času. Rovnako je na tom i Vrbové.

Zosuv svahu: V obci Banka vyhlásili mimoriadnu situáciu

Niekoľkoročná snaha obyvateľov obce Banka o sanáciu svahu na Podhorskej ulici sa konečne dočká riešenia. Po tom, čo sa v posledných mesiacoch posunul betónový múr oddeľujúci svah od chodníka, je od soboty 14. novembra vyhlásená mimoriadna situácia.

Labutie jazero dotancoval v trenkách a silonkách

Večer plný zážitkov si určite uchovajú v pamäti aj žiaci 4. A z Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch. V piatok 20. novembra si v sále Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera prevzali maturitné stužky.


Kadetky KVP Kúpele v úvode súťaže nezaváhali

V Novákoch sa prvým kolom začala Národná liga Slovenska kadetiek vo vodnom póle. Hráčky KVP Kúpele Piešťany odštartovali nový ročník súťaže suverénnym spôsobom a svoj dvojzápas úspešne zvládli.

Všetky družstvá MKK svoje zápasy vyhrali

Výborný týždeň majú za sebou všetky družstvá Mestského kolkárskeho klubu Piešťany. Extraligisti MKK dokázali poraziť Sučany 5:3, béčko zdolalo Trenčín 6:2 a C-družstvo vyhralo v Zlatých Klasoch 4:2.

Kolkársky sviatok: Do Piešťan príde jeden z najlepších tímov na svete

V sobotu 28. novembra sa v Piešťanoch uskutoční kolkársky sviatok. Extraligisti MKK totiž privítajú jedno z najlepších svetových družstiev ŽP Šport Podbrezová.


Senzačné víťazstvo! Piešťany vyhrali u lídra 6:3

Piešťanskí hokejisti sa v nedeľu postarali o výborný výsledok, keď na ľade vedúceho tímu Tipsport Ligy HKM Zvolen dokázali vyhrať 6:3.

Strelec Šípkového T. Andrísek: 17 gólov je fajn, no mohlo ich byť viac

Nakoľko sa jesenná časť regionálnych futbalových súťaží už skončila, postupne sa budeme zhovárať so zaujímavými futbalistami, ktorí hrajú v mužstvách v Piešťanskom okrese. Ako prvého sme si vybrali skúseného 34-ročného útočníka Šípkového Tomáša Andríska, ktorý je so 17 gólmi druhým najlepším strelcom oblastnej súťaže.

Slovenky ťahala za víťazstvom Páleníková

Slovenské basketbalistky podľa očakávania vstúpili úspešne do kvalifikácie majstrovstiev Európy 2017. V sobotu večer v Poprade v E-skupine triumfovali nad Portugalčankami 56:43 po polčase 28:15. V reprezentačnom drese sa predstavili aj tri hráčky Piešťanských Čajok – Marta a Terézia Páleníkové i Lucia Krč-Turbová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava