Kniha týždňa: Jack London – Tulák po hviezdach

  • Kultúra a spoločnosť
  • 22. novembra 2015, 19:22
  • Autor:mg

Tento týždeň dávame do Vašej pozornosti skvelú knihu Tulák po hviezdach – Jack London. Vydalo vydavateľstvo Premedia.

Tento týždeň dávame do Vašej  pozornosti skvelú knihu Tulák po hviezdach – Jack London. Vydalo vydavateľstvo Premedia.

Tulák po hviezdach patrí k Londonovým najpoetickejším prózam, hoci prostredie, v ktorom sa odohráva, tomu nenasvedčuje. Univerzitnému profesorovi Darrellovi Standingovi zmenia doživotný trest na trest smrti. Tú vo veľmi zvláštnych obmenách zažíva dávno pred popravou. Vedenie väznice ho na celé dni zväzuje do zvieracej kazajky a v stavoch blízko smrti jeho myseľ prekonáva hrubé múry a nachádza slobodu. Putuje nielen po hviezdach, ale aj po svojich minulých životoch. 

Darrell Standing žil už v dobe kamennej, prežil mnoho životov, bol lovcom, lukostrelcom, zažil sťahovanie národov, začiatky poľnohospodárstva, krotenia divých koní. Žil celé veky, miloval a nenávidel, a to sa mu zakaždým stalo nejakým spôsobom osudným.

Ja, tu­lák po hviezdach, prchký dobrodruh, Kain túlajúci sa stáročiami, bojovný kňaz z pradávnych čias, v mesačnom svite rojčiaci básnik z dôb, na ktoré sme už dávno zabudli a po ktorých v ľudských dejinách nezostali nijaké stopy. 

Tu ma máte, s rukami červenými od krvi. 
Jack London 

Uvedený knižný titul si môžete zakúpiť v kníhkupectve Centrum knihy,Winterova31(bývalý Mliečny bar), 921 01 Piešťany. Tel: 033/7730541

 www.centrumknihy.sk  fb: Centrum knihy

Taktiež si môžete uplatniť zľavu  s 10%  kupónom, ktorý nájdete v regionálnom týždenníku Piešťanský týždeň pod článkom „Kniha týždňa“.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava