Cena Piešťanského týždňa pre Adama Sýkoru

  • Hokej / Šport
  • 19. novembra 2015, 10:44
  • Autor:T. Horký

Pred piatkovým extraligovým zápasom piešťanských havranov so Žilinou sme opäť ocenili najlepšieho mládežníckeho hokejistu HK Havrani v uplynulom mesiaci. Tentoraz Cenu Piešťanského týždňa získal hráč siedmej triedy Adam Sýkora, syn bývalého hráča i trénera ŠHK 37 Romana Sýkoru.

► Čo vravíš na to, že si bol ocenený ako najlepší mládežník HK Havrani v mesiaci október?
Veľmi ma toto ocenenie prekvapilo, a zároveň aj potešilo. Som rád, že som sa stal najlepším hráčom mesiaca, ale zaväzuje ma to k ďalšej práci, pretože sa chcem neustále zlepšovať. Hokej hrávam už od svojich dvoch rokov, ale toto je zatiaľ moje najväčšie ocenenie. Ďakujem tiež svojim spoluhráčom v družstve, ktorí mi k tomuto oceneniu dopomohli, a aj môjmu trénerovi Milanovi Kubovi.

► V sezóne sa ti mimoriadne darí. Hoci hráš so staršími, vládneš tímovej produktivite a zatiaľ si v 12 zápasoch nazbieral 37 kanadských bodov (19+18). V čom pramení tvoja forma?
Ťažko povedať. Za starších hrávame viacerí a všetkým sa nám celkom darí. Ja sa snažím v každom tréningu i v zápase urobiť všetko naplno tak, ako to od nás vyžaduje tréner, a často trénujem aj doma individuálne. V prvom stretnutí sezóny som strelil hneď päť gólov, čo mi pomohlo, a začal som si viac veriť.

► Tvoj otec je bývalý hokejista a tréner havranov. Ako ti pomáha v hokejovom raste?
S tatinom sa o hokeji veľa rozprávame, chodí s nami aj na niektoré tréningy a je na mňa dosť prísny. Po zápasoch mi vyčíta chyby, ktoré robím, ale občas ma aj pochváli. Prízvukuje mi, že ak chcem byť lepší, musím trénovať navyše, radí mi cvičenia, ktoré potom doma trénujem.

► Hoci máš len 11 rokov, určite máš nejaké hokejové sny, za ktorými si ideš…

Chcem sa stále zlepšovať a v prvom rade pomôcť svojmu tímu, aby sme dopadli čo najlepšie. Hokej mám veľmi rád a chcel by som, aby to bol môj koníček na celý život. Keď budem veľký, rád by som si zahral kvalitnú súťaž.

VIZITKA


Meno: Adam Sýkora
Dátum narodenia: 7. 9. 2004
Bydlisko: Ratnovce
Trieda: 7. ŠHT
Post: útočník
Držanie hokejky: ľavá

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 47, ktoré je v predaji od 18. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína