Mojmírka oslávila 130 výročie

  • Spravodajstvo
  • 18. novembra 2015, 15:00
  • Autor:V. Dusíková

Stredná odborná škola obchodu a služieb v Piešťanoch oslávila 130. výročie slávnostnou akadémiou v Kultúrno-spoločenskom centre Fontána. V stredu 11. novembra hostia najskôr putovali históriou prostredníctvom hudobno-dramatického pásma a potom sa preniesli do súčasnosti. Prestreté stoly sa prehýbali pod ťarchou gastronomických špecialít, poháre cinkali a plnili sa nápojmi, krájala sa obrovská torta.

Pred kinom Fontána kuchári rozporcovali 130 závinov s makovou, orechovou, tvarohovou či kakaovou plnkou a obdarovaní okoloidúci vinšovali škole dobrých žiakov a skvelú budúcnosť.
Riaditeľka Anna Zálešáková poďakovala predchodcom – Márii Fodorovej a Alexandrovi Murínovi. Oslávenkyni prišiel popriať veľa dobrých a usilovných študentov i herec, spevák a člen Radošinského naivného divadla René Štúr, veď práve na „mojmírke“ dral stredoškolské nohavice. To ešte netušil, že jeho život naberie iný kurz. „Počúvajte učiteľov, ani netušíte, koľko námahy ich stojí naučiť vás všetko, čo potrebujete v praxi, ale aj v živote,“ skonštatoval. Po príhovoroch študenti v hudobno-dramatickom pásme predstavili históriu školstva od čias Sokrata až po súčasnosť. Zastavili sa i v pohnutých časoch kodifikácie slovenčiny, vyzdvihujúc pritom význam Ľudovíta Štúra a jeho stúpencov. Mnohí hostia sa až v kine dozvedeli o prvom sídle dnešnej odbornej školy.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 47, ktoré je v predaji od 18. novembra.


https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=1h9OpdqLAnU

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava