V Piešťanskom týždni 47/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 16. novembra 2015, 12:50
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Sanácia Centroomu sa po týždňoch v neistote začala

Budova Centroomu v Piešťanoch, ktorá je ohrozená zrútením, sa tento týždeň ide konečne reálne zachraňovať po uzavretí dohody medzi niektorými vlastníkmi bytových a nebytových priestorov a stavebnou firmou Klimati Team, s.r.o., z Hlohovca. Odhadovaná cena zhruba päť mesiacov trvajúcich prác sa vyšplhá na sumu 250-tisíc eur. Začatie i bez väčšinového súhlasu vlastníkov umožňuje stavebný zákon.


Pre rekonštrukciu osvetlenia zasadne zastupiteľstvo

Z dôvodu rekonštrukcie verejného osvetlenia v Piešťanoch primátor Miloš Tamajka zvoláva na štvrtok 19. novembra mestské zastupiteľstvo. Robí tak pre schvaľovanie preklenovacieho úveru v sume 189 412,95 eur. Rekonštrukcia aj so záverečným vyúčtovaním musí byť dokončená do 31. decembra, inak mesto dotáciu nezíska a ostane mu na krku mastná dlžoba.


Kontinuita sa pretrhla, kto sa postará o zeleň?

Radka Škodná na mestskom úrade končí. Ale rozhodla sa nemlčať o personálnych opatreniach na radnici a prehovorila pre Piešťanský týždeň. Šestnásť rokov práce nedokáže len tak hodiť za hlavu. Stále cíti zodpovednosť za agendu, aj keď ju musela zo dňa na deň opustiť.


Viceprimátor chce z mestskej kasy dotovať letenky nemeckým dôchodcom

Kým peniaze na zníženie pohrebných služieb v Piešťanoch radnica v rozpočte nevie nájsť, viceprimátor Michal Hynek chce dotovať letenky nemeckým kúpeľným hosťom viac ako 150 eurami na jednu osobu. I tak sa dá nazvať najnovšia iniciatíva tohto muža. Na poslednej mestskej rade 10. novembra totiž predložil svoj návrh na navýšenie dobrovoľného príspevku do organizácie Rezort Piešťany vo výške 30-tisíc eur, určený na dotovanie leteniek pre nemeckých návštevníkov Piešťan.

Ukončenie výroby Coca- Coly v Lúke obecný rozpočet neovplyvní

Po dvadsiatich rokoch pôsobnosti v obci Lúka končí výrobu jeden z najväčších zamestnávateľov v okolí. Firma Coca-Cola ukončí činnosť v regióne do konca prvého štvrťroka 2016, ďalších deväť mesiacov poslúži len ako sklad.


Po cirkusoch zostáva pri Priore smrad a špina

Už po niekoľký raz pricestovali k obchodnému domu Prior v Piešťanoch kamióny s exotickými zvieratami, aby predstavili v cirkusovom šapitó svoju šou. Minulý týždeň sa však moravský Metropol rozložil pre výstavbu novej cyklotrasy na pozemku v tesnej blízkosti priľahlého bytového domu. Miestnym sa to veľmi nepáčilo.


Celeste Buckingham: Partnera milujem a dúfam, že to vydrží večne

Bývalá superstaristka, dnes úspešná umelkyňa Celeste Buckingham má na konte dve ocenenia OTO v kategórii Najlepšia speváčka a nominácie v ďalších prestížnych súťažiach. Piešťanskému týždňu sa po minulotýždňovom koncerte v Piešťanoch podarilo nahliadnuť do súkromia dvadsaťročnej hviezdy. Čo-to prezradila o svojom živote i vzťahu s českým umelcom Matějom Vávrom.

To, čo sme si vyštrngali si už sotva vyžehlíme

O tom, že by mohla prísť akási revolúcia, a ešte k tomu nežná, až zamatová, som v dobe, keď som kojila čerstvé bábätko neuvažovala. Videlo sa mi to byť až nemožné. Boli sme naučení poslúchať a nie búriť sa. A predsa k tomu došlo. Sedemnásty november 1989 znamenal pre československý ľud pád totalitného režimu.

Na oslave „mojmírky“ boli lukulské hody a 130 závinov

Stredná odborná škola obchodu a služieb v Piešťanoch oslávila svoje 130. výročie slávnostnou akadémiou v Kultúrno-spoločenskom centre Fontána. V stredu 11. novembra hostia najskôr putovali históriou prostredníctvom hudobno-dramatického pásma a potom sa preniesli do súčasnosti. Prestreté stoly sa prehýbali pod ťarchou gastronomických špecialít, poháre cinkali a plnili sa nápojmi, krájala sa obrovská torta.

Aké sú sny dobrovoľných hasičov Veľkých Kostolian?

Život dobrovoľného hasiča býva hektickejší ako radového občana, ktorý chodí z práce domov a cez víkendy má čas na prácu okolo chalupy či svoje koníčky. Hasič dobrovoľník býva „na príjme“ spravidla vždy, keď ho veliteľ zavolá k zásahu. Musí to stihnúť za desať minút. O službe, opravovaní zbrojnice, organizovaní prvomájovej veselice i hasení obilia  sme sa rozprávali s hasičom Petrom Podolanom z Veľkých Kostolian.


Mesto, polícia, aj železnice na bezpečnosť ľudí kašlú

Mylné značenie v podchode pod železničnou traťou na Vrbovskej ceste v Piešťanoch stále pretrváva. Zvislé odporuje vodorovnému, ktoré ešte v lete ktosi svojvoľne namaľoval pomocou šablóny na dlažbu z oboch strán podchodu. Ľudia, ktorí tadiaľ prechádzajú pešo i na bicykli sú dezorientovaní. Naposledy tu došlo k zrážke dvoch cyklistov v sobotu 14. novembra. Týždeň predtým narazil cyklista do chodkyne. Našťastie, stále sa nič vážne nestalo. Dokedy sa však bude chodiť s džbánom po vodu?

„Sme profesionáli. Z takýchto prehier sa musíme pozviechať,“  vraví M.Pospíšil

Prehra so Sparta&Kom Moskovská oblasť hnevala aj trénera Čajok Martina Pospíšila. Ten vo svojom hodnotení zápasu nešetril kritikou a presne pomenoval momenty, kedy sa lámal zápas. Čajky teraz budú mať čas si oddýchnuť. Čaká ich totiž reprezentačná prestávka, ktorá bude pre piešťanský celok mierne špecifická.

Futbalová jeseň skončila!

Počas uplynulého víkendu sa dohrávalo posledné kolo jesennej časti už len dvoch regionálnych súťaží. V oblastných majstrovstvách bodovali len Borovce na pôde Cífera, v oblastnej súťaži vyhral Ostrov v Bojničkách, Pečeňady otočili zápas s Prašníkom a Ratnovce porazili Dubovany, keď sa hetrikom blysol Petrík.

Cenu Piešťanského týždňa za október získal nádejný hokejista Adam Sýkora

Pred piatkovým extraligovým zápasom havranov so Žilinou sme opäť ocenili najlepšieho mládežníckeho hokejistu HK Havrani v uplynulom mesiaci. Tentoraz Cenu Piešťanského týždňa získal hráč siedmej triedy Adam Sýkora, syn bývalého hráča i trénera ŠHK 37 Piešťany Romana Sýkoru.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel