Tomáš Horký: Pravé basketbalové peklo

  • Editoriál / Blogy
  • 16. novembra 2015, 21:55
  • Autor:Tomáš Horký

Zrejme málokomu z vás uniklo, že Piešťany v posledných týždňoch žijú najmä basketbalom. Niet sa čo čudovať. Piešťanské Čajky hrajú druhú najprestížnejšiu ženskú súťaž v Európe, a to je teda panečku niečo.

Súťaž podobného rangu sa v našom meste nikdy nehrala, a preto buďme radi, že ju máme priamo pod nosom. Preto aj v našich novinách venujeme Čajkám viac priestoru. Rozhodne si ho zaslúžia. Hoci Čajky si v domácej extralige počínajú viac-menej suverénne, Európsky pohár je kvalitou úplne o niečom inom. Práve zápasy v EuroCupe sú pre ne veľkou školou a len tie ich môžu posúvať ďalej. Navyše tímy v skupine „smrti“ sú doslova európskymi gigantmi a každý z nich môže pomýšľať na celkové víťazstvo. Vo futbalovej mierke by som to prirovnal, ako keby PFK Piešťany hral proti Ajaxu Amsterdam, Liverpoolu či takisto Besiktasu Istanbul, ktorý je rovnako ako v basketbale výborný aj vo futbale. Preto výkony Čajok v doterajších zápasoch vôbec netreba podceňovať a pri veľmi vyrovnanom počte bodov sa v odvetných zápasoch môže stať ešte hocičo.
Čo mi trošku vŕta hlavou, je atmosféra v Diplomat aréne. Je pravda, že na zápasy EuroCupu chodí dosť ľudí, ktorí sa nechajú uniesť zápasom vytvoria dobrú atmosféru. To je však málo. Atmosféra musí byť búrlivá počas celého zápasu, nielen vtedy, keď sa Čajkám darí. Fanúšikovia musia dievčatá vyburcovať, nemôžu im dovoliť poľaviť ani na chvíľku a stále ich hnať k víťazstvu. Opakujem, vážme si, že tu niečo podobné máme a v poslednom zápase proti Besiktasu Istanbul ukážme Turkyniam, ako má vyzerať pravé basketbalové peklo. To vyhlásené turecké v Istanbule sklamalo na plnej čiare.
Máme tu polovicu novembra, čo znamená, že končia regionálne futbalové súťaže. Pravidelný výsledkový servis bude mať pár mesiacov prestávku, no na futbalových nadšencov určite nezabudneme. Postupne prinesieme hodnotenia jesennej časti z viacerých klubov piešťanského okresu a takisto pribudne priestor pre obsiahle rozhovory so zaujímavými športovými osobnosťami. Určite sa máte na čo tešiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava