Z piešťanskej Vily Löger má byť luxusný hotel

  • Spravodajstvo
  • 12. novembra 2015, 09:11
  • Autor:sita

Vilu Löger na lukratívnom mieste v centre Piešťan kúpi spoločnosť Fenix development za 801-tisíc eur. Jej predaj dnes odsúhlasili poslanci Trnavského samosprávneho kraja. Nový majiteľ plánuje vilu, ktorá slúžila celé desaťročia ako stredoškolský internát, prerobiť na hotel vyššej kategórie.

Predseda kraja Tibor Mikuš po hlasovaní povedal, že je rád, že vzácna stavba bude zachránená. Vila s tromi nadzemnými podlažiami si žiada totálnu rekonštrukciu, len výmena strechy má podľa existujúceho rozpočtu stáť 350-tisíc eur. Pre samosprávny kraj bola Vila Löger po presťahovaní internátu prebytočným majetkom. Pôvodne sa o ňu intenzívne zaujímala piešťanská radnica, napokon sa jej nepodarilo nájsť zmysluplné využitie vily, ani peniaze na kúpu a nevyhnutnú rekonštrukciu. Spoločnosť Fenix development, ktorú vlastnia Miroslav Borák a Miroslav Borák ml. z Uherského Brodu, bola jediným záujemcom o kúpu.

Vilu Löger v štýle rakúsko-uhorskej kúpeľnej secesie dal postaviť začiatkom minulého storočia staviteľ Franz Baumgartner z Viedne. Najskôr slúžila ako penzión so štyridsiatimi izbami, v roku 1917 Baumgartner budovu predal. Vila dostala meno po fotografovi Gustávovi Lögerovi, ktorý chodil do Piešťan fotografovať kúpeľných hostí. Posledných zhruba šesťdesiat rokov slúžila ako internát.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund