Varí Anka Šišková

  • Kultúra a spoločnosť
  • 12. novembra 2015, 14:32
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Sladký slivkový koláč


Potrebujem: kysnuté cesto, 1 kg sliviek alebo marhúľ, 1 maslo, 1 šálku hrubej múky, 1 šálku kryštálového cukru, 1 lyžicu škorice, 1 tvaroh, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice kryštálového cukru, kyselkavý džem
Cesto roztlačím poolejovanými rukami na plech, naň poukladám rozpolené slivky alebo marhule – ak sú málo sladké, do jamky vložím lyžičku kryštálového cukru. Koláč posypem polovicou posýpky a dám piecť do rozpálenej rúry na 170 °C asi 30 minút. Koláč kontrolujem, aby nezhorel a aby slivky boli už mäkké. Pripravím si posýpku.
Posýpka: do zmäknutého masla nasypem hrubú múku, kryštálový cukor, škoricu a rukou spracujem na hustú posýpku.

Sladký tvarohový koláč


Potrebujem: kysnuté cesto, 1 tvaroh, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice kryštálového cukru, kyselkavý džem – môže byť marhuľový, posýpka, tvaroh: tvaroh zmiešam s vanilkovým a kryštálovým cukrom
Na plech roztlačím cesto, potriem ho kyselkavým džemom, potom dám rozmiešaný tvaroh a posypem posýpkou. Dám upiecť rovnako na 180 °C asi 20 minút. Koláče je dobré si pripraviť v lete namiesto obeda alebo ak čakáme návštevu. Ja ich často robím, aj keď idem k niekomu na návštevu. Neoplatí sa piecť jeden, je to pracné! Upečte tri a dajte hoci aj susedom! Robiť radosť druhým je radostné!

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 46, ktoré je v predaji od 10. novembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín