Ragby v Piešťanoch

  • Šport / Ostatné športy
  • 12. novembra 2015, 14:58
  • Autor:th

Predminulý víkend sa takmer celý svet sústredil na vyvrcholenie majstrovstiev sveta v ragby. Nadšenci tohto tvrdého, ale džentlmenského športu si však na svoje prišli aj v Piešťanoch. Uskutočnilo sa tu totiž tretie kolo Majstrovstiev Slovenska v sedmičkovom ragby, ktoré sa konajú v rámci Memoriálu Tonyho Puverleho. Okrem mužstiev z Bratislavy, Košíc, Žiliny a Trnavy sa v dvoch exhibičných zápasoch predstavili aj hráči z kúpeľného mesta a za svoj výkon sa vôbec nemusia hanbiť.

Pre Piešťany bola nedeľa 1. novembra historická, keď sa domáci futbalový stánok premenil na perfektnú ragbyovú arénu, v ktorej sa odohrali prvýkrát súťažné zápasy v tejto olympijskej disciplíne.
Domáci celok Rugby Union Club Piešťany do 18 rokov sa predstavil v dvoch exhibičných súbojoch a na chlapcoch bolo vidno veľkú chuť zabávať sa hrou a pred svojím publikom predviesť čo najlepší výkon. Samotný Memoriál Tonyho Puverle vyhral prvýkrát v tejto sezóne trnavský Spartak, ktorý nenašiel premožiteľa ani v jednom zápase. Slovanu chýbali traja kľúčoví hráči, bez ktorých si belasí poradili len so žilinskými medveďmi. Košická Slávia podáva v jesennej časti dobré výkony, no tentoraz to nestačilo na spomínaný Spartak, ale aj tak prezimujú Košičania na prvom mieste v priebežnej tabuľke.
Výsledky Piešťancov:

■ RUC 1 – RUC 2 36:0
■ RUC – Výber ligy 12:5

Filip Kráľ, RUC Piešťany: „Ragby sa do Piešťan vráti 17. novembra v podobe otvoreného tréningu pod vedením trénera Pavla Lištvána ako súčasť formovania slovenskej reprezentácie do 18 rokov v pätnástkovom ragby. Ukončenie sezóny v Piešťanoch bude naozaj veľkolepé. V sobotu 21. novembra odohrá juniorská reprezentácia v pätnástkovom rugby na štadióne PFK svoje prvé prípravné stretnutie pred budúcoročnými majstrovstvami Európy do 18 rokov. Jadro tímu na tomto prestížnom turnaji budú tvoriť prevažne hráči RUC. Chcem sa tiež poďakovať hráčom, realizačnému tímu, partnerom i vedeniu PFK za podporu pri organizovaní tejto historickej udalosti.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 46, ktoré je v predaji od 10. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav