Nečakaný nález: V Piešťanoch zazreli živého dinosaura!

  • Spravodajstvo
  • 12. novembra 2015, 09:49
  • Autor:am

Desiatky miliónov rokov vyhynuté, no konečne prišiel čas na ich oživenie. V nedeľu 8. novembra sa v Elektrárni Piešťany zvedavci pokochali historickými tvormi v životnej veľkosti v rámci jedinečnej výstavy.

Tmavá miestnosť, osvietené zuby legendárnych plazov a dym vystrekujúci jednému z papule. Nečudo, že detské oči zachvátila panika a v prvej chvíli nevedeli rozpoznať, čo je fikcia a čo realita. Po niekoľkých sekundách však odhodlane pózovali do rodičovských fotoaparátov a pomaly sa presúvali k ďalšej časti expozície, filmovej snímke s oživenými jaštermi.
Trochu nenápadné, v rohu umiestnené dva „živé“ dinosaury vyčkávali na záujem najmenších odvážlivcov, ktorí prekonajú strach a osedlajú ich. Veľké zubaté papule vzbudzovali rešpekt, no keďže piešťanské deti nie sú žiadni strachopudi, po chvíľke sa na jazdu na dinosauroch utvoril zástup čakateľov. Z radu ich vymanili až zvuky dávnej prírody, značiace prebúdzanie sa legendárneho Tyranosaura rexa. Ten sa zrazu rozbehol medzi deti, spustil rev, veľmi prirodzene hýbal hlavou, a tak z každej strany sa ozývali približne rovnaké výkriky: „Mamííí, ja sa bojím! On je živý!“ Niekoľkominútové pobehovanie medzi návštevníkmi vytvorilo pre deti azda najväčší zážitok, pohladkanie gumovej kože zvládli len vyvolení.
Samozrejme, na pamiatku bolo nutné odniesť si dinosaurí suvenír. Organizátori, pripravení na všetko, ponúkali historické príšery najrôznejších tvarov a veľkostí. Odchádzali s nimi takmer všetci… a Piešťany po 150 miliónoch rokov opäť ovládli dinosaury.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 46, ktoré je v predaji od 10. novembra.


((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina