Obyvatelia sú proti lavičkám pri cyklotrase

  • Spravodajstvo
  • 11. novembra 2015, 08:07
  • Autor:vd


Na ďalšom úseku cyklochodníka za 91 300 eur popri potoku Dubová v Piešťanoch sa intenzívne pracuje. Buldozéry menia terén za budovou elokovaného pracoviska Základnej umeleckej školy na Teplickej ulici až po vyústenie cyklotrasy za Obchodným domom Prior. Práce z projektu z roku 2014 napredujú pomerne rýchlo. Vzniká tu 220 metrov dlhý chodník pre peších zo zámkovej dlažby a 322 metrov dlhý asfaltobetónový chodník pre cyklistov s verejným osvetlením.

Výstavba cyklotrasy z juhu na sever Piešťan pokračuje už ôsmy rok. Začala sa na Dlhej ulici, potom nasledoval úsek v smere na Lodenicu. Ďalší prechádza poza okresný úrad a popod most na Ulici Dominika Tatarku smeruje k sídlisku Mikrorajón. Tam cyklisti obchádzajú rodinný dom. „Okrem tohto miesta sprevádza cyklotrasa brehy potoka Dubová a súbežne sa tiahne chodník pre peších. Ten je podľa podmienok vedený miestami oddelene. Na rozostavanú trasu sa napájajú hotové úseky na Teplickej ulici pri budove základnej umeleckej školy,“ uviedla pre Piešťanský týždeň krajinná architektka a poslankyňa mestského zastupiteľstva Eva Wernerová.
Na pripravovanom úseku vznikne aleja s nadchodníkmi. Bude osvetlená a doplnená zeleňou a riečnym kamenivom, imitujúcim tok vody v minulosti. Pribudne tu 37 stromov a 505 kríkov, takže keď vyrastú, cyklotrasu doslova objíme zeleň a kvety. Ak dodávateľ dodrží s mestom Piešťany podpísanú zmluvu, koncom novembra dokončí povrchy cyklotrasy a chodníka a upraví okolitý terén i s osvetlením. „Novú zeleň založia neskôr,“ dodala E. Wernerová.
Proti plánovaným novým lavičkám a odpočívadlu pri umeleckej škole však protestujú obyvatelia blízkeho obytného domu pre obavy z rušenia pohody bývania. „Projekt je možné upraviť, pripadá mi to ale ako ustupovanie nekultúrnej vrstve obyvateľov. Táto časť mohla byť parkovým priestorom pre mamičky s deťmi, seniorov, psičkárov či ranných bežcov. Miesto toho vzniká petícia proti umiestneniu lavičiek. Tak pre koho vlastne upravujeme mesto?“ pýta sa E. Wernerová.
Podľa našich informácií sa obyvatelia obávajú najmä nočných výtržníkov, hlučných partií, opitých ľudí a bezdomovcov. Mohli by ich vyrušovať nielen cez deň, ale najmä v noci, kedy si potrebujú oddýchnuť a načerpať nové sily do práce.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 46, ktoré je v predaji od 10. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika