Čajky nelietajú vysoko, ale na Sparta&K si trúfajú

  • Šport / Basketbal
  • 11. novembra 2015, 10:06
  • Autor:T. Horký

Basketbalistky Piešťanských Čajok dnes čaká ďalší ťažký zápas Európskeho pohára, keď budú o 18.00 hod v Diplomat aréne hostiť ruský gigant Sparta&K Moskovská oblasť. Podarí sa dievčatá nadviazať na skvelý výkon z Istanbulu?

Ruský klub Sparta&K Moskovská oblasť je niekdajší suverén a štvornásobný víťaz Euroligy (k dvom prvenstvám ho priviedla slovenská trénerka Natália Hejková) v posledných rokoch ustúpil z popredných pozícií. „V Piešťanoch to bude basketbalový sviatok. Veríme, že po prvý raz vypredáme našu krásnu halu. Užijeme si to a potvrdíme ambície. Viem, že Sparta&K výrazne obmenil káder a spolieha sa najmä na mladé ruské reprezentantky. Najstaršia z nich má dvadsaťštyri rokov,“ tvrdí Marta Páleníková. Jedinou legionárkou v ruskom družstve je 22-ročná belgická pivotka Emma Meessemanová.

Slovenským fanúšikom utkvela v pamäti z nedávnych majstrovstiev Európy iste najmä mladučká, ešte len 17-ročná pivotka Maria Vadajevová. Vo vzájomnom súboji nastrieľala Slovenkám za 19 minút 22 bodov.

Čajky budú chcieť jednoznačne nadviazať na výkon z Istanbulu. Tréner Martin Pospíšil má súpera dobre odsledovaného a o dnešnom protivníkovi nám prezradil nasledovné: " Sparta&K hrá úplne iný basketbal, ako Besiktas. Majú to tiež založené na tímovom prejave. Sú oveľa viac disciplinovaní. Prehrali s Besiktasom, nad ktorým sme my zvíťazili, zdolali Adanu, s ktorou sme my prehrali. Je to pekne zamotané. U nás to však nie je o tom, že hľadíme na tabuľku. To začneme robiť možno po štvrtom zápase, keď budeme v hre o jedno z dvoch postupových miest," uviedol tréner piešťanských basketbalistiek a zároveň pozval divákov do Diplomat arény: "Bude to určite zaujímavý zápas a myslím, že diváci, ktorí si budú môcť vychutnať kvalitný basketbal. Dúfam, že sme našim fanúšikom spravili víťazstvom nad Besiktasom radosť a prídu nás podporiť aj dnes. Prinášame do Piešťan kvalitný šport a každý človek, ktorý príde do Diplomat arény nám môže pomôcť. Cítia to tak aj dievčatá a vždy sa vedia vybičovať k ešte kvalitnejším výkonom."

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín