Eurotour aj s piešťanskými cestovateľmi

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. novembra 2015, 12:02
  • Autor:mv/vd

Počas troch dní, od utorka 3. do štvrtka 5. novembra, mohli diváci na jedenástom ročníku medzinárodnej prehliadky dokumentárnych a hraných filmov o cestovaní, krajine a človeku s názvom Eurotour Piešťany vidieť v kine Fontána nielen dokumenty z partnerského mesta Varaždinske Toplice, ale i prezentácie zážitkov piešťanských cestovateľov Vojtecha Hanka a Michala Fialu z cestovania po novosibirskom Altaji a Kazachstane.

Školáci si pozreli obľúbený film Bella a Sebastian a tiež dobrodružný dokument Suri legendárneho Pavla Barabáša. Diváci verejných projekcií zhliadli filmy Tomáša Hulíka Návrat rysov a Cesty Slovenskom, príbeh o Jastrabej veži – Jastrabka v réžii Jaroslava Matoušeka.
Záver prehliadky patril tohtoročnému americkému filmu Everest, odhaľujúcemu cesty dobrodruhov na najvyššiu horu sveta v roku 1996. K filmovej prehliadke pripravili organizátori z mestského kultúrneho strediska dve výstavy fotografií – Slovensko naša zem a Spomienky na Altaj.
Do súťaže prihlásilo šesť autorov sedem krátkych filmov. Cenu primátora v súťaži Moment získal Andrej Macháč za krátky film Výstup na Rysy. Diváci dali tento rok najviac anketových hlasov Jozefovi Šimončičovi, tvorcovi filmového dokumentu Lietajúce leto.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 46, ktoré je v predaji od 10. novembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava