Nový seriál: Spoznávame poschodia… (21.)

  • Spravodajstvo
  • 5. novembra 2015, 12:52
  • Autor:am

Mladí ľudia vybehnú po schodoch rezko ako lamy, „vyštverajú“ sa aj zdraví ľudia v rokoch. Problém nastáva vtedy, ak sa nešťastnou náhodou stanú imobilnými alebo do rodiny pribudne malý človiečik. S kočíkom, invalidným vozíkom, barlami alebo boľavými krížami sa môže ľahko stať, že schody predstavujú nezdolateľnú prekážku. Ktoré inštitúcie sa vám podarí navštíviť bez problémov aj na kolieskach? Prinášame seriál, ktorý každý týždeň objasní, ako je na tom tá či oná verejná budova s bezbariérovým prístupom.



■ AMBULANCIE LEKÁROV, KUKUČÍNOVA 21, PIEŠŤANY
Do budovy na Kukučínovej ulici (oproti COOP Jednota), kde sa nachádza niekoľko špecializovaných ambulancií, sa hendikepovaní bez pomoci nedostanú. Na prízemie vyjdú, len ak im blízki zložia drevenú výjazdovú plošinu a z úzkeho priestoru medzi schodmi a dverami ich vytlačia hore. Na poschodia sa ešte asi dlho nepozrú.



Drahovskí úradníci bez problémov zídu za občanmi na prízemie.

■ OBECNÝ ÚRAD DRAHOVCE
Drahovčania musia pred riešením úradných záležitostí zdolať schodisko a vyjsť na prvé poschodie. Na prízemie budovy sa však dostanú bez problémov, prístup je bezbariérový a v prípade potreby zíde pracovníčka obecného úradu či matriky dole za občanom.




Gymnázium vo Vrbovom má pre prípad potreby kovovú plošinu.

■ GYMNÁZIUM JÁNA BALTAZÁRA MAGINA, VRBOVÉ
Gymnázium nie je bezbariérové, do budovy sa vchádza schodiskom. Pre hendikepovaných žiakov či rodičov má škola k dispozícii dočasné riešenie. Pri vstupe je schopná umiestniť kovovú prenosnú plošinu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 3. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín