V Piešťanskom týždni 45/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 2. novembra 2015, 14:37
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Rošády na mestskom úrade – nový prednosta prišiel z Kopaníc

Primátor Piešťan Miloš Tamajka odvolal v utorok 27. októbra z funkcie prednostku mestského úradu Dášu Rehákovú. Podľa webovej stránky mesta za jej odvolaním a rozviazaním pracovného pomeru sú zistenia hlavného kontrolóra Petra Konečného.

Okolie Centroomu nie je ani po mesiaci hermeticky uzavreté

Tento týždeň uplynie mesiac od vypratania polyfunkčnej budovy Centroom na Nitrianskej ulici. Toto „jubileum“ si zaslúži malú rekapituláciu, pretože rozhodnutie krízového štábu mesta o okamžitom vyprataní budovy je odvtedy až do pondelka 2. novembra jediným rukolapným dôkazom konania proti nezvratnému faktu, že budova sa môže kedykoľvek zrútiť a zároveň svedčí o neschopnosti kompetentných riešiť havarijné situácie. Treba asi ďakovať len Bohu, že sa objekt doteraz nezrútil a nepochoval pod sutinami žiadne obete.

Piešťanskému letisku potvrdili 24 letov!

Kúpeľní hostia už nebudú musieť prilietať do Viedne či Bratislavy. Letisko Piešťany má na rok 2016 predbežne potvrdených 12 charterových letov z Nemecka a ďalších 12 z Izraela.

Historická vrbovská synagóga má stále päť majiteľov

Už je to viac než 70 rokov, čo sa Židia naposledy modlili v synagóge vo Vrbovom. Vlna záujmu o historický objekt sa však znovu dostáva do popredia.

R. Buriana tlačia do ženby, zatiaľ odoláva

Pravdepodobne najznámejší dídžej na Slovensku, 33-ročný rodák z Nitry Robert Burian, zavítal do Piešťan. V sobotu 24. októbra „odpálil tú najmocnejšiu párty“ v novootvorenej diskotéke.


Bolek Polívka: Pravda o živote je nad nami

Bolek Polívka hral na 17. ročníku festivalu Piešťanské rendezvous o láske a živote, ale skôr o jeho temných stránkach a spodných tónoch. Pri tvorbe autorského predstavenia Pre dámu na balkóne si určite veľa vymýšľal, ale všetko, čo v piešťanskom Dome umenia so svojím brnianskym divadlom v utorok 27. októbra ukázal, malo reálny základ. Veď spomenutá dáma je ideál. Láska, ktorá neprichádza. Možno sa v nej spoznalo mnoho mužov, ale aj ich priateliek.

Verejné osvetlenie opäť nefungovalo

Z času na čas majú obyvatelia Piešťan tmavý odchod z práce či cestu za voľnočasovými aktivitami. Pre nefungujúce mestské osvetlenie si nevidia ani len pod nohy.

Cintorín na Žilinskej vydrží aj na sto rokov, na Bratislavskej len desať

Cintoríny opäť odolávali náporu dušičkových hostí. Navštívili sme nielen tie piešťanské, ale i malý cintorín v obci Modrovka a tiež pietne miesto Pod Kostelným vrchom, kde svietili kahance obetiam hôr. Na pomníku sa skvel nápis: „Nech im večne spievajú lesy.“ Okolo prebehli najskôr cyklisti a potom srnky.Vzduch voňal hríbmi, pod nohami šušťalo zlaté lístie a les naozaj spieval…

Cyklochodník k Prioru má byť hotový do Mikuláša

V Piešťanoch pribudne ďalší úsek cyklochodníka popri potoku Dubová. Ťažké mechanizmy sa zahryzli do zeme 19. októbra za budovou základnej umeleckej školy na Teplickej ulici. Buldozéry vyrovnávali terén pozdĺž potoka. Trasa dlhá 322 metrov končí za Obchodným domom Prior. Hotová by myla byť do 3. decembra.

Piešťanské deti na jednom pódiu s Rusmi a Ukrajincami

V rámci 12. ročníka Medzinárodného festivalu detí a mládeže sa žiaci zo Základnej umeleckej školy v Piešťanoch predstavili s nacvičenými číslami v kine Fontána, striedajúc sa s kolegami z východných krajín. V pondelok 26. októbra sa predviedli v predkole súťaže.

Gymnazisti zažili rýchlokurz štúrovčiny

Piešťanská oslava dvestého výročia narodenia kodifikátora spisovnej slovenčiny, Ľudovíta Štúra nemala chybu.  Užili si ju najmenší,  ktorí pred pondeľňajším príchodom do mestskej knižnice možno ani nemali páru, kto je to Ludevít,  ale aj ich starší kamaráti či stredoškoláci.


Veronika Otepková: Fotografický samouk s dušou “snílka”

Od malička rada kreslila, počúvala príbehy starých rodičov a prezerala ich fotografie. Vždy ju fascinovali opustené budovy, nábytok, obrazy a veci, ktoré majú minulosť a príbeh. Vyrastala v prostredí, ktoré ju motivovalo k umeniu. A hoci vyštudovala záhradníctvo, stal sa z nej samouk s fotoaparátom v ruke. S okom umelca, šikovnosťou grafika a mysľou “snílka”.  Rodáčka z Vrbového, Veronika Otepková, si prvý digitálny fotoaparát kúpila v roku 2009. Za šesť rokov sa stala úspešnou fotografkou. Tento rok získala na medzinárodnom fotografickom bienále Žena Strakonice, zlatú medailu IAAP.  

Za Dolný Lopašov skóroval brankár, v Šípkovom inzultovali

Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším kolom a opäť nebola núdza o zaujímavé zápasy. Pečeňady porazili Ostrov 3:0, Dolný Lopašov zdolal Dubovany 7:0 a k víťazstvu prispel gólom aj brankár Pavelský, stretnutie Šípkového s Kľačanmi bolo predčasne ukončené pre inzultáciu rozhodcu a Moravany zvíťazili nad H. Trhovištom 3:2.

Za maskou havrana sa skrýva futbalista Moravian Matúš Jenčík

V očiach hokejovej verejnosti doposiaľ vystupoval inkognito, no Piešťanský týždeň prináša jeho odhalenie. Reč je o maskotovi piešťanských havranov Matúšovi Jenčíkovi, ktorý na extraligových zápasoch hokejistov ŠHK 37 Piešťany zabáva obecenstvo a cez víkend brázdi futbalové trávniky v drese OŠK Moravany nad Váhom.

EuroCup: Čajky proti Adane nezvládli druhý polčas a prehrali 62:87

Basketbalistky Piešťanských Čajok v stredu zahájili svoje účinkovanie v Európskom pohári. V Diplomat aréne však podľahli tureckej Adane Aski 62:87. Odhodlanie prekvapiť veľkého favorita v premiére na európskej scéne vydržalo basketbalistkám Piešťanských Čajok iba prvý polčas.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava