Novembrová ponuka v Dome umenia

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 30. októbra 2015, 14:03
  • Autor:DU

Piešťanské rendezvous v novembri pokračuje v Dome umenia koncertmi Jarka Nohavicu, Richarda Müllera s Andrejom Šebanom, vystúpením Cigánskych diablov, premiérou novej bondovky Spectre, filmu Eva Nová a divadelnými vystúpeniami z Příbrami a Jaroměře.

Štvrtok 5. 11. o 16.30 a 19.00 h                                      Vstupné: 4 €


SPECTRE
BOND. JAMES BOND. Daniel Craig je späť ako Agent 007. James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, ktorý ho privedie na stopu neslávne známej zločineckej organizácii. Postupne musí rozpliesť zložitú pavučinu klamstiev, aby napokon odhalil desivú pravdu o SPECTRE.
Réžia: Sam Mendes
Hrajú: Daniel Craig, Christoph Waltz, Monica Belluci, Andrew Scott, Ralph Fiennes, Naomie Harris
Akčný thriller USA/V. Británia-2015, MP 15, slovenské titulky, 150 min.

       

Piatok 6. 11. o 18.00 h                                              Vstupné: 10 €


Rebeccin krok vpred II
Benefičný koncert
Rebecca sa narodila s detskou mozgovou obrnou. Prognózy lekárov boli veľmi zlé.  Rebecckina mamina však bojuje a robí všetko preto, aby … aby  jej malá zlatovláska, ktorá túži byť baletkou, urobila svoje prvé kroky. Absolvovali množstvo hodín cvičenia a rehabilitácií od prvých chvíľ, od ktorých sa začala Rebečka usmievať na svet. Prišla o detstvo, napriek tomu je slniečkom pre svoje okolie. A práve jej okolie – rodina a priatelia chcú pomôcť pretože vedia, že všetky rehabilitácie sú finančne veľmi náročné. Výťažok z koncertu pôjde na liečenie do Adeli centra v Piešťanoch.
Účinkujú:
Celeste Buckingham, Samuel Tomeček, Dominika Mirgová, hudobná skupina Slniečko, Itcho Pčelár, FS Žito
Program moderujú: Roman Juraško a Dominika Dadíková


Nedeľa 8. 11. o 19.00 h                                              Vstupné: 26 €


Piešťanské rendezvous
Jarek Nohavica
Pozývame Vás na koncert ostravského básnika a speváka Jaromíra NOHAVICU. Prvú pieseň napísal už v ôsmich rokoch. Na gitaru hrá od svojich trinástich rokov, pričom pôvodne jeho otec chcel aby hral na husle, k tým ale nepriľnul. Vystriedal niekoľko zamestnaní než sa stal textárom na voľnej nohe. Skladal texty pre ostravských spevákov a kapely. V tejto oblasti sa preslávil textom „Lásko, voníš deštěm“ (v origináli „She’s Gone“ od skupiny Black Sabbath) pre Mariu Rottrovú, ale písal tiež napr. pre Věru Špinarovú.
Počas koncertu zaznejú známe skladby, ale aj novinky z pripravovaného CD v sprievode vynikajúceho akordeonistu Róberta Kušmierského a perkusionistu Pavla Planku.

Streda 11. 11. o 19.00 h                                         Vstupné: 23, 25 €


Piešťanské rendezvous
Carmen á la GYPSY DEVILS

Cigánski diabli, Balet SND, Credance & sólisti SĽUKU
Tanečno-hudobné divadlo koprodukcia baletu SND a Umeleckej Agentúry Mystik.
Tanečná dráma vášnivej, osudovej lásky krásnej a neskrotnej Cigánky – najznámejší príbeh lásky, ktorému nechýba romantická zápletka ani vášnivé emócie. Príbeh žiarlivosti, ktorý nevyhnutne smeruje k tragickej smrti. Nadčasový príbeh ožije v strhujúcom tanci so zmesou španielskeho i cigánskeho temperamentu. Romantické melódie Georgesa Bizeta zaznejú v originálnej úprave Ernesta Šarköziho, vedúcej osobnosti orchestra Cigánski Diabli, jedného z najlepších orchestrov v kategórii etno a world music na svete, charizmatického cimbálového mága. Originálne diela, v ktorých majstrovsky spájajú folklór s ostatnými hudobnými žánrami (džez, etno, flamenco), dopĺňajú o výnimočnú virtuozitu, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou ich umeleckého prejavu. Fúzia tanečného a hudobného sveta s rôznorodosťou hudobných žánrov a tanečných techník to je Carmen á la Gypsy Devils.
Réžie a tanečného spracovania sa zhostí mladý talentovaný umelec Ladislav CMOREJ. Uvedením Carmen tanečná skupina CREDANCE a sólisti baletu SND predvedú určite tradičné a moderné, rafinované a vážne, vtipné, sexy, citlivé a virtuózne spojenie tanca s bravúrnou hudbou .

Choreografia a réžia: Ladislav Cmorej
Hudba: Ernest Šarkozi
Scéna: Peter Janků
Kostýmy: Simona Vachálková
Texty piesní: Emil Hasal

Pondelok 16. 11. o 19.00 h                              Vstupné: 22, 23, 24, 25, €


Piešťanské rendezvous
RICHARD MÜLLER & BAND
+ Andrej Šeban
Richard Müller si pre fanúšikov pripravil unikátnu hudobnú lahôdku! Na jeseň štartuje turné s názvom „15 rokov bez Filipa“, aké Slovensko a Česko ešte nezažili! Dvaja hudobní velikáni, spevák Richard Müller a gitarista Andrej Šeban, si zaspomínajú na kamaráta, skladateľa, textára a jedinečnú osobnosť Jara Filipa. Jedinečné turné „15 rokov bez Filipa“ je hudobnou oslavou tvorby oceňovaného umelca, ktorý pred 15-timi rokmi predčasne odišiel. Autorom myšlienky unikátneho turné je Richard Müller, ktorý s Jarom Filipom prežil plodné tvorivé obdobie. Publikum si na koncertoch „15 rokov bez Filipa“ vychutná najlepšie skladby, ktoré Jaro Filip napísal pre Richarda Müllera, Richard pre Jara Filipa či skladby Jara Filipa pre Milana Lasicu. Keďže bol Jaro Filip známy aj svojím humorom a historkami, fanúšikovia sa môžu tešiť aj na množstvo vtipných spomienok na legendárneho hudobníka. Nenechajte si ujsť hity ako napríklad „Spočítaj ma“, „100 dní“, „Milovanie v daždi“ či „Cigaretka na dva ťahy“ v nových aranžmánoch!

Streda 18. 11. o 10.00 h                                              Vstupné: 2 €


Organizované filmové predstavenie
Teória všetkého

Výnimočný a neuveriteľný životný príbeh Stephena Hawkinga, ktorý na svojom veľmi chorom tele nosí jednu z najchytrejších hláv, akú kedy ľudstvo poznalo.
Réžia: James Marsh
Zlatý Glóbus aj Oscara za najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe získal Eddie Redmayne.
Životopisná dráma V. Británia-2014, MP 12, slovenské titulky, 123 min.

Štvrtok  19.11.  o 16.30                                        vstupné:  3,50 €


Piešťanské rendezvous
WILSONOV 

Píše sa rok 1919 a v jednom zapadnutom meste kdesi v strednej Európe, ktoré sa až príliš podobá na starú Bratislavu, začína primátor Dangl snívať svoj veľký sen. Plánuje pripojiť svoje mesto k USA a premenovať ho na Wilsonov. Všetko klape, až na jeden nepríjemný problém! V starej židovskej štvrti mesta vyčíňa tajomný vrah. Miestny policajný zbor je v koncoch, a preto prichádza špeciálna posila spoza oceánu. Príslušník americkej FBI Aaron Food (Jiří Macháček), špecialista na mafie, drogy, komunistov, socialistov a inú zberbu, vyriešil už 513 vrážd a teraz pomôže aj Wilsonovu. Za svojho pomocníka si vyberie mladého a na prvý pohľad nie veľmi nádejného policajného čakateľa Kvída Eisnera (Vojtěch Dyk). Výpravná komédia s detektívnou zápletkou nadväzuje na poetiku legendárnych filmov Oldřicha Lipského Adéla ještě nevečeřela či Tajomstvo hradu v Karpatoch.
Réžia: Tomáš Mašín
Hrajú: Jiří Macháček, Vojtěch Dyk, Tatiana Pauhofová, Jan Kraus, Richard Stanke, Ľuboš Kostelný a ďalší.
Komédia ČR/SR 2015,  české titulky, 115 min.,  MP-12

Štvrtok 19. 11. o 19.00 h                                             Vstupné: 4 €


Piešťanské rendezvous
Film – PREMIÉRA
EVA NOVÁ

Eva by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna. Eva je vyliečená alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou.
Réžia: Marko Škop (Iné svety, Slnko v sieti, Osadné)
Hrajú: Emília Vášáryová, Milan Ondrík, Anikó Vargová, Žofia Martišová…
Dráma SR/ČR-2015, MP 12, 115 min.

Utorok 24. 11. o 9.30 h                                               Vstupné: 2 €


Malá sála
Piešťanské rendezvous
Divadlo BODI Jaroměř

ČERVENÁ KARKULKA (ČIAPOČKA) – bábková rozprávka
Libuša a Roman Baueroví, ktorí súbor vedú  a divadlo hrajú poloprofesionálne, ročne odohrajú viac ako  130 predstavení.
Rozprávkové príbehy hrajú vo svojom divadle v Jaroměři ale umenie jaroměřských bábkárov prezentujú v Čechách, na Slovensku a momentálne hrajú divadlo pre krajanov v Austrálii a na Novom Zélande.
Marionetové bábky, ktoré vystupujú v ich divadle si samy zhotovujú alebo opravujú historické marionety a potom im tvoria rozprávkové príbehy.
Účinkujú:
Libuša a Roman Bauerovci

Streda 25. 11. o 19.00 h                                             Vstupné: 12 €


ABBA SLOVAKIA
Najlepšia revivalová skupina  ABBA SLOVAKIA. Koncert zostavený z hitov ako Super Troper, Chiquita, Money Money Money, The Winner Takes It All, I have A Dream, Our Last Summer, Dancing Queen, Mamma Mia a ďalšie.
Osem vynikajúcich hlasov naživo – Šesť členná skupna a dve vokalistky.
Nenechajte si ujsť výborný spevácky a umelecký zážitok vo Vašom meste.

Štvrtok 26. 11.                                                    Vstupné: 2,30 €


Organizované podujatia pre mládež     
Divadelné centrum Martin

o 8.30 h
Mr. Wolf & three little pigs
Rozprávka o troch prasiatkach v nevšednom spracovaní s veselými pesničkami v anglicko-slovenskom znení.

 o 10.15 h                                                          Vstupné: 2,30 


American dream                     
Divadelné predstavenie o tom aké dôležité je snívať, ale aj reálne plniť svoje sny v anglicko-slovenskom znení.
 

Štvrtok 26.11. o 16.30 a 19.00 h                                      Vstupné: 4 €


Film – PREMIÉRA
TAJOMSTVO ICH OČÍ

Každý má svoje tajomstvo a svoju predstavu o spravodlivosti. Oscarová Julia Roberts pátra v napínavej a dramatickej krimi po vrahovi svojej dcéry. Skvelú hereckú zostavu dopĺňa Chiwetel Ejiofor (Marťan, 12 rokov otrokom) a Nicole Kidman (Moulin Rouge, Hodiny) a ďalší.
Réžia: Billy Ray
Krimithriller USA-2015, MP 15, české titulky, 115 min.

Pondelok 30. 11. o 19.00 h                                           Vstupné: 16 €


Piešťanské rendezvous
Divadlo A. Dvořáka Příbram
Neil Simon: Drobečky z perníku

Réžia: Milan Schejbal
Tragikomický príbeh s koncom plným nádeje. V hlavnej úlohe Simona Stašová ocenená cenou THÁLIE 2007 za mimoriadny ženský javiskový výkon za úlohu Evy Mearovej.
Ďalej hrajú: Andrea Daňková, Čestmír Gebouský, Helena Karochová, Ernesto Čekan, Vojtěch Záveský


VÝSTAVY
4.- 29. 11.
Maryna Batsiukova

Okamihy súčasnosti
v rámci projektu Bielorusko – Slovensko. Dialóg kultúr
Vernisáž: streda 4. 11. o 17.00 h
Výstava realizovaná v rámci Mesiaca fotografie

4.- 29. 11.
Dom umenia Piešťany, Mestské kultúrne stredisko a Galéria Petra Matejku Nové Mesto nad Váhom
Novomestský osteň 2015
XVIII. ročník medzinárodnej výstavy kresleného humoru a satiry

Stála expozícia
Prízemie DU
GALÉRIA Alojz Majerník

Výstavy sú otvorené utorok – piatok: 14.00 – 17.00, sobota – nedeľa: 14.00 – 18.00 h

Predpredaj vstupeniek:  pokladňa Domu umenia, pondelok – piatok od 14.00 – 17.00 hod. a hodinu pred predstavením alebo  www.ticketportal.sk
Programová prevádzka: t.č. : 033/2458 100, Pokladňa: t.č. 033/2458 001

Zákaz vstupu do hľadiska počas predstavenia! ZMENA PROGRAMU VYHRADENÁ !

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín