Nový seriál: Spoznávame poschodia… (20.)

  • Spravodajstvo / Región
  • 29. októbra 2015, 10:22
  • Autor:am

Mladí ľudia vybehnú po schodoch rezko ako lamy, „vyštverajú“ sa aj zdraví ľudia v rokoch. Problém nastáva vtedy, ak sa nešťastnou náhodou stanú imobilnými alebo do rodiny pribudne malý človiečik. S kočíkom, invalidným vozíkom, barlami alebo boľavými krížami sa môže ľahko stať, že schody predstavujú nezdolateľnú prekážku. Ktoré inštitúcie sa vám podarí navštíviť bez problémov aj na kolieskach? Prinášame seriál, ktorý každý týždeň objasní, ako je na tom tá či oná verejná budova s bezbariérovým prístupom.


■ DIPLOMAT ARÉNA, PIEŠŤANY
Novovybudovaná hala určená predovšetkým piešťanským basketbalistkám je pre imobilných fanúšikov športu plne prístupná. Bezbariérovým vchodom sa bezpečne dostanú k hracej ploche, čo využívajú a domáci klub verne podporujú.

Vyšetrenie zraku hendikepovaní neabsolvujú pre schody.


■ AMBULANCIA MUDr. DANY HLAVÁČOVEJ, PIEŠŤANY

Vyšetrenie zraku v ambulancii na Štefánikovej ulici môžu vozičkári absolvovať, len ak majú k dispozícii niekoľko statných pomocníkov. Schodisko sa im samým zdolať nepodarí. O premene budovy na bezbariérovú sa v najbližšej dobe neuvažuje.

Budova škôl v Ostrove zatiaľ nie je prispôsobená pre vozičkárov.

■ BUDOVA ZÁKLADNEJ A MATERSKEJ ŠKOLY, OSTROV
Vzdelávať sa v obci Ostrov môžu v súčasnosti len mobilné deti. Do školy vedie niekoľko schodov, a tak sa hendikepovaní dnu nedostanú. Doposiaľ nebola požiadavka na jej sprístupnenie, no ak by malo záujem o štúdium imobilné dieťa, obec vybuduje nábeh alebo plošinu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 27. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava