Na liečbu v Adeli vyzbierali tisíce eur

  • Spravodajstvo
  • 28. októbra 2015, 14:46
  • Autor:am

Sedem hendikepovaných detí s rodinami má dôvod na radosť. Vo štvrtok 22. októbra sa v ich prospech v piešťanskom Kursalone združili empatickí milovníci umenia na piatom ročníku Charitatívneho aukčného salónu Adeli.

Slávnostným večerom sprevádzala moderátorka Soňa Müllerová s českým kolegom Milošom Skalkom. „Vymysleli sme to pred piatimi rokmi v aute, keď sme s Miriam Juhanesovičovou rozprávali, ako nájsť ľudí, pomáhajúcich liečbe detí v Adeli. Vďaka nej, či možno spoločnej myšlienke, sme to celé spustili a potom sa nabalili ďalší a ďalší ľudia,“ povedala moderátorka. Pozitívny vzťah k podujatiu má i Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru: „Som nesmierne rád, že takáto myšlienka dokáže pomáhať tým, pre ktorých obyčajný pohyb, zdvihnutie ruky, znamená neuveriteľný boj. Je to boj, keď sa rozhodujete, akým spôsobom prežijete deň, či sa najete sám, alebo nie.“
Po hudobnom vstupe opernej divy Adriany Kučerovej už nič nebránilo pristúpiť k najočakávanejšej časti večera – dražbe 48 diel pod vedením licitátorky Niny Gažovičovej. Mnohé významné a hodnotné artefakty, venované do aukcie bez nároku na honorár, stáli za súboj medzi milovníkmi umenia. Najdrahšie, za 2500 eur, sa predala olejová maľba z dielne autorky s pohnutým osudom, Ildikó Pálovej. Vydražil ju poslanec Národnej rady SR Ladislav Kamenický a charitatívnym gestom tromfol i predsedu parlamentu Petra Pellegriniho. Toho sa humorne snažila nalákať do investície sama licitátorka.
Záverečný hudobný vstup patril Robovi Opatovskému. Vystúpil so svojím aktuálnym formátom Overtime. Našiel sa i jeden odvážny detský tanečník, podarilo sa mu strhnúť pozornosť len na seba. Potlesk i poďakovanie si od speváka zaslúžil. Samozrejmosťou na konci programu bola i tombola.
Celkový výťažok z piateho Charitatívneho aukčného salónu vyčaril úsmev na perách siedmym ťažko skúšaným rodinám. Jeho výška sa vyšplhala na sumu 24 740 eur, čo je o niekoľko stoviek viac ako v minulom roku.
Pozrite si fotogalériu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 27. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav