V elektrárni rozsvietili tekvice

  • Kultúra a spoločnosť
  • 27. októbra 2015, 10:47
  • Autor:am

Elektrárni Piešťany, kde v nedeľu 25. októbra pripravili podujatie Rozsvietime tekvice.
S trochou adrenalínu a premyslených kostýmov zamestnancov sa popoludnie v Elektrárni premenilo takmer na halloweensky večer.

Vôňa tekvíc sa rozplývala po celej miestnosti, pri každom stolíku sa nachádzal nejaký kreslič, vyberač semiačok či orezávač, občas všetky funkcie zvládala aj jedna osoba. Deti i rodičia dostali na pamiatku svietiace okuliare, ktoré ihneď aj využili pri strašidelnej prehliadke tamojšieho podzemia. Vzali do rúk svietiacu oranžovú hlavu, aby si mali čím posvietiť na cestu, na nos si nasadili okuliare a hor sa do tajomnej uličky. Tmu pretínali len ohnivé tekvicové úškrny a zopár rovnakých okuliarových rámov. Ničoho sa však nebolo treba báť – po zasvietení všetci pochopili, že okolo nich nie sú netopiere ani pavúky. „Keďže je október, mesiac tekvíc, rozhodli sme sa spraviť rozprávkovú Elektráreň. Rodičia s deťmi vyrezávali dyne a vytvorili príjemné, tvorivé, nedeľné popoludnie,“ vyslovila Mária Landlová, programová riaditeľka Elektrárne Piešťany dôvod, prečo poslednú nedeľu desiateho mesiaca v kalendári venovali zamestnanci práve deťom. Rodičia si so zháňaním oranžových hláv nemuseli robiť strach. „Tekvice sme poskytli,“ informovala riaditeľka. Okrem vyrezávania si deti vypočuli aj niekoľko strašidelných rozprávok a spoločne sa o strachu porozprávali. Niektoré tekvice si našli miesto na dekoráciu okolia práve v elektrárenských priestoroch, zvyšné si deti pokojne vzali domov na pamiatku.
Pozrite si fotogalériu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 27. októbra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav