V Piešťanskom týždni 44/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 26. októbra 2015, 15:07
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Verejné peniaze: Z cudzieho krv netečie

Do očí kľajúce plytvanie peniazmi daňových poplatníkov na radnici v Piešťanoch za posledných desať mesiacov prináša vyplácanie externých spolupracovníkov za prácu, ktorú majú predovšetkým robiť za výplatu zamestnanci takmer stočlenného úradníckeho aparátu.

Pribudne v Piešťanoch ďalšia benzínka?

Na parkovisku pred Priorom v Piešťanoch plánuje vedenie obchodného domu postaviť čerpaciu stanicu, ale i samoobslužnú autoumyváreň.

„Utajené“ rokovanie primátora s piešťanskými seniormi

Piešťanský primátor Miloš Tamajka si minulý týždeň pozval na radnicu seniorov. Tentoraz nielen ním vyvolených z takzvanej Rady seniorov, ale aj členov Seniorského parlamentu, zoskupenia blízkeho najpočetnejšiemu klubu mestských poslancov, vystupujúcich pod označením Spoločne pre Piešťany. Stretnutie sa uskutočnilo v utorok 20. októbra vo veľkej zasadačke. Pred novinármi však malo ostať za zatvorenými dverami.

Rozprávanie o silnej vôli veľkej Márie a malej Rebecci

Dieťa prišlo na svet trochu skôr, keď Máriu odviezli do pôrodnice priamo z bratovej svadby, ale povedala si – nevadí. Dýchala spolu s ním, pozerajúc cez sklo inkubátora na ľudské klbko, ktoré jej raz povie – mama a snáď tisíckrát si po slovách lekára, že dieťa je slabučké, opakovala: „Možno urobí niektoré veci pomalšie, ale život nie je o tom, že musíme byť najlepší.“ Životný príbeh šesťročnej Rebecci z Krakovian a jej rodičov pripomína dlho plánovaný let do vysnívanej destinácie. A zrazu lietadlo pristálo na neobývanom ostrove. Ocitli sa tam bez možnosti návratu ako stroskotanci. Vhupli do iného štýlu života bez možnosti výberu…

Chudoba Slovensko neobchádza

Slovensko sa zaraďuje medzi krajiny s najväčšími sociálnymi rozdielmi. V roku 2012 riziko chudoby hrozilo 12,8 % Slovákov, čo je takmer sedemstotisíc ľudí. Kto sa najviac približuje ku dnu, nezamestnaní, neúplné či viacdetné rodiny, starí alebo mladí? Ťažká odpoveď, na oficiálnych miestach prakticky nezodpovedateľná. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Bratislave tieto údaje nepočíta ani nesleduje.

Na liečbu v Adeli vyzbierali tisíce eur

Sedem hendikepovaných detí s rodinami má dôvod na radosť. Vo štvrtok 22. októbra sa v ich prospech v piešťanskom Kursalone združili empatickí milovníci umenia na piatom ročníku Charitatívneho aukčného salónu Adeli.

Budúce nevesty mohli na tortách i šatách oči nechať

Každoročné stretnutie cukrárok a medovnikárok sa tento rok nieslo v svadobnom duchu. V sobotu 24. októbra organizátori z časopisu Torty od mamy predviedli v Kongresovom centre na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch cukrárenské výrobky od výmyslu sveta.


Ondřej Brzobohatý pobavil, potešil a očaril

Sympatický mladý človek oplývajúci veľkým talentom a príjemným vystupovaním je takmer až nereálna postava. V stredu 21. októbra sa však diváci v Dome umenia Piešťany presvedčili, že podobné spojenie daností skutočne existuje. Predviesť im to prišiel český spevák, klavirista a moderátor Ondřej Brzobohatý.

Rakovice: 70 rokov kedysi roľníckej, dnes odbornej školy

V Rakoviciach sa konala slávnostná akadémia pri príležitosti 70. výročia založenia tunajšej Strednej odbornej školy. Pri tejto príležitosti vo štvrtok 22. októbra odovzdal starosta obce Dušan Daloš riaditeľke školy Márii Múdrej najvyššie vyznamenanie –  Cenu obce Rakovice ako morálnu vďaku za dlhoročné aktivity i podporu Mikroregiónu nad Holeškou. Ten sídli práve v tejto škole.

Bývalý elektrikár majstrom sveta v robotickom futbale

Bývalý absolvent Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch, Jakub Krošlák (20) sa so svojím tímom zúčastnil medzinárodných majstrovstiev v robotike –  Robocup Junior v čínskom meste Hefei.  Vo svojej kategórii „socker B“  v robotickom futbale sa stal majstrom sveta.

Venuša koketuje s Jupiterom i Marsom

Planéta Venuša bola i bude opäť neprehliadnuteľná na skorej rannej oblohe. Treba si len privstať. V pondelok 26. októbra sa okrem konjunkcie s Mesiacom zdanlivo priblížila aj k Jupiteru a Marsu. V súboji týchto dvoch planét zvíťazil bližší nápadník  – Jupiter.


Čajky čaká prvý zápas Európskeho pohára. Bude Diplomat aréna vypredaná?

Piešťanské Čajky zahája svoje účinkovanie v prestížnom Európskom pohári už v stredu, keď vo svojej Diplomat aréne privítajú turecký celok Adana Aski. Súťaž podobného rangu sa Piešťanoch bude hrať po prvýkrát a samotné basketbalistky sa už nevedia dočkať, kedy zápas vypukne.

Nájazdový „expert“ Brancis: Vedel som, že zvolím rovnaké zakončenie

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany v uplynulom týždni vyhrali nad Košicami i Zvolenom až po samostatných nájazdoch. V nich zakaždým exceloval lotyšský legionár Edgars Brancis, ktorý premenil všetky tri svoje pokusy takmer identickým spôsobom – blafákom do forhendu.

Moravany rozstrieľali Žlkovce, Kočín-Lančár zasa Nižnú

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas víkendu ďalším kolom a opäť nebola núdza o zaujímavé zápasy. Trebatice si doma poradili s Mokrým Hájom, Dolný Lopašov vyhral v Ratnovciach 4:1, Šterusy po polčase s Rakovicami odstúpili zo zápasu pre nízky počet hráčov, Moravany porazili Žlkovce 7:0 a Kočín-Lančár zasa Nižnú 5:0.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava