Hudobný tip: St Germain – St Germain

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. októbra 2015, 08:04
  • Autor:Adam Kvasnica

V rubrike Hudobný tip predstavujem albumy, ktoré stoja za vypočutie. Vyberám tituly, ktoré sú zaujímavé po hudobnej i po koncepčnej stránke. Hudba sa však lepšie počúva, ako sa o nej číta, preto si budete môcť vypočuť ukážku z predstavovaného albumu každú sobotu o 21.00 h na vlnách Rádia Piešťany.

Hudobným tipom na tento týždeň je album St Germain od francúzskeho producenta Ludovica Navarra, ktorý tvorí pod umeleckým menom St Germain. Hudobník dlhoočakávaný album vydal po 15 rokoch od svojej poslednej dosky s názvom Tourist, ktorá dodnes patrí k prelomovým albumom štýlu Nu Jazz. St Germain zostal aj pri svojom novom projekte verný tomu, čo vie najlepšie. Džez spája s rôznymi štýlmi elektronickej hudby a inšpirovať sa nechal aj africkou hudobnou kultúrou, preto odporúčam tento album všetkým milovníkom modernej world music. Album obsahuje osem skladieb, na nahrávaní sa zúčastnili uznávaní africkí umelci, napríklad speváčka Nahawa Doumbia, ale aj hudobníci z oblasti džezu (Jorge Bezerra, Joe Zawinul Syndicate).
Novinku St Germain, ktorá vyšla 9. októbra, si môžete vypočuť už tento týždeň v sobotu o 21.00 h vo vysielaní Rádia Piešťany.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín