Huba Reishi pre vaše zdravie

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. októbra 2015, 08:39
  • Autor:pr

Huby Reishi (Ganoderma lucidum) alebo Ling Zhi (v preklade božská huba nesmrteľnosti) používajú čínski liečitelia už 2000 rokov. Vyskytuje sa zriedkavo, preto sa pestuje na špeciálnych farmách. Je to vlastne parazitická huba, ktorá rastie na stromoch v mieste poranenia.

Posilňuje imunitný systém, pomáha pri vysokom krvnom tlaku, cukrovke či astme. Pomáha pri liečbe rakoviny, dne, reumatizme, chronickej bronchitíde, kardiovaskulárnych ochoreniach aj migréne. Dokonca napomáha pri chudnutí, nakoľko upravuje metabolizmus. V tele nastoľuje acidobázickú rovnováhu, čiže je zásadotvorná a neprekysľuje organizmus.
Reishi obsahuje veľké množstvo polysacharidov, antioxidantov, vlákninu, organické germánium, enzýmy a terpenoidy, ktoré majú protizápalový účinok. Je vhodná na detoxikáciu, lebo svojím zložením na seba viaže ťažké kovy. Tým je veľmi priaznivá aj pre pečeň.
Odporúča sa pri psychickej alebo fyzickej rekonvalescencii, pri stave vyčerpania, nespavosti, búšení srdca. Reishi má pozitívny vplyv na pľúca. Pomáha odhlieneniu, tlmí kašeľ a dušnosť.
Reishi môžete v obchodoch nájsť v podobe prášku, ktorý je v kapsuliach. S obľubou sa pridáva do kávy alebo čaju Rooibos, kde nemá prakticky žiadnu chuť. Samotná huba má mierne nahorklú chuť. Výhodou prítomnosti Reishi v káve je, že nezaťažuje žalúdok a neprekysľuje organizmus.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín