Nový cestovný poriadok pripomienkovalo viac ako sto subjektov

  • Spravodajstvo / Región
  • 21. októbra 2015, 14:00
  • Autor:vd

Do polovice októbra mohli obce i mestá Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) pripomienkovať nové cestovné poriadky prímestských autobusových liniek. Kraj dostal viac ako sto pripomienok. Požiadavky prerokujú jeho zástupcovia s dopravcami, oprávnené vnesú do nových cestovných poriadkov. Viacero pripomienok adresovali kraju aj starostovia i primátori z Piešťanského okresu.

Šterusy žiadajú posunúť školský spoj


Starostka Šterús Zdenka Vlkovičová požiadala o päťminútový posun v cestovnom poriadku linky 204416 Piešťany – Vrbové – Dolný Lopašov – Chtelnica. Spoj číslo 29 s odchodom z piešťanskej autobusovej stanice o 12.45 h využívajú vo Vrbovom deti zo Šterús, cestujúci smerom na Chtelnicu. „Pre nás je dôležitý neskorší odchod z Piešťan, a ak to nebude možné, aspoň z Vrbového. Spoj využívajú hlavne školáci, ktorým sa končí vyučovanie o 13.05 h, a keď sa ho snažia stihnúť, prebehujú cez hlavnú cestu mimo priechodu popred idúce vozidlá, čo je značne nebezpečné. Posunutie spoja o požadovaných päť minút postačí, aby sa bez náhlenia dostavili k autobusu na zastávku na námestí vo Vrbovom,“ povedala Z. Vlkovičová.

Sobotné jazdy do centra Kocuríc


Piešťanci žiadajú dopravcov o odbočenie spojov číslo č. 204402 14, 204416 27, 204416 30 a 204402 37 do centra Kocuríc počas sobôt. „Kocurice sú po zrušení spojov mestskej autobusovej dopravy počas soboty, nedele a sviatkov obsluhované len prímestskou dopravou zo zastávky na rázcestí, vzdialenej od stredu Kocuríc asi 750 metrov,“ uviedla hovorkyňa Mestského úradu v Piešťanoch Eva Bereczová. Ak ho dopravcovia odsúhlasia, mesto náklady navyše zaplatí.

Tri zmeny na trase Pobedim – Piešťany?


Starostovia Bašoviec, Ostrova, Pobedima a Veľkého Orvišťa žiadajú na základe upozornení občanov o tri zmeny v cestovných poriadkoch linky číslo 204 419, prechádzajúcej týmito obcami do Piešťan. Žiadajú zapracovať do spoja číslo 34 pred príchodom na piešťanskú stanicu odbočiť na zastávku k mlynom a z dôvodu totožnej trasy ho zlúčiť so spojom 4. Obidva odchádzajú z Pobedima ráno o 5.10 h. Zároveň žiadajú zrušiť zachádzku spoja číslo 14 k mlynom a spoj zlúčiť s osmičkou, tiež z dôvodu totožnej trasy – obidva majú odchod z Pobedima o 13.05 h. Do tretice – ak by to kilometrovo vyšlo, žiadajú dopravcu zapracovať do spoja č. 31 s odchodom zo zastávky z piešťanskej autobusovej stanice o 14.45 h zachádzku na zastávku Ostrov – Malé Orvište. Starosta Ostrova Jozef Takácz predostrel ešte jednu žiadosť: „Reálne sa podieľame na financovaní linky 204417 číslo 9 a 10 čiastkou 179,24 eur s DPH. Poprosil by som o prehodnotenie poplatku, ale spolufinancovaním zainteresovaných obcí.“

Pečeňadom záleží na školskom autobuse


Starosta Pečeniad Ladislav Boháčik vidí prioritu v zachovaní školského autobusu s odchodom o 07.29 h spred obecného úradu: „Minulý rok som ho riešil s predstaviteľmi vyššieho územného celku a Jurajom Kuzmom, riaditeľom SAD Trnava. Verím, že zostane k spokojnosti našich obyvateľov a ich školopovinných detí, dochádzajúcich do školy vo Veľkých Kostoľanoch.“ V Trebaticiach s prímestskými spojmi problém nemajú. Starosta Juraj Valo uviedol: „Nepripomienkovali sme nový návrh cestovného poriadku prímestskej autobusovej dopravy, s prípadnou redukciou problémy nemáme. Cez našu obec premávajú všetky spoje v smere na Vrbové aj Veľké Kostoľany. I prípadná znížená premávka je pre obyvateľov Trebatíc dostatočná.“
Ani Krakovany či Ratnovce sa podľa starostov Františka Klinovského a Petra Gogola neangažovali, nepodieľajú sa ani na spolufinancovaní prímestských liniek prechádzajúcich obcami.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 43, ktoré je v predaji od 20. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj