Zombík s odťatou hlavou si odniesol tlačiareň

  • Kultúra a spoločnosť
  • 20. októbra 2015, 08:51
  • Autor:vd

V bufete u Dina na piešťanskej Sĺňave opäť vyrezávali strašiakov. V sobotu 17. októbra popoludní sa takmer všetky miesta pri stoloch zaplnili ľuďmi. Svetlonosov zhotovovali malí aj veľkí, išlo o zábavu, tvorivosť a súťaživosť. Vyhrať chcel každý.

Okrem nožíkov, lyžíc a všelijakých „dlabadiel“ si priniesli poniektorí umelci aj vŕtačku. „Robilo sa fantasticky, pretože sme sedeli neďaleko kapely Banda zlého Vojta a pospevovali s hudobníkmi trampské pesničky,“ žartoval jeden z tatinov, hrdo pozorujúci svoje dieťa a manželku, práve zápasiacich so zubami strašiaka. Aby sa dielo podarilo, hlava rodiny ho zapíjala lahodným chmeľovým mokom. Náročnejšie prvky, vyžadujúce silu i dôvtip, dvojica nechala na otca. Na súmraku z oranžových útrob vyrezaných dyní vychádzali blikajúce svetielka a organizátori ich zoradili do dvoch „šíkov“ na lavicu i pod lavicu na dvore reštaurácie. Bok po boku tu blikal malý ufón s usmiatou guľatou potvorou, zombík s odťatou hlavou, volkswagen, čínsky čajník či ježibaba zakliata do stien obrovskej guľatej dyne. Nad nádhernými svetlonosmi držala stráž smrtka, na hlave s tromi plápolajúcimi „tykadlami“. To už okolo prechádzala prísna porota s notesmi v rukách. „Je náročné z vyše tridsiatich vybrať štyri naj dyne. Každá je niečím výnimočná,“ povedala jedna z porotkýň. Po dlhých zvažovaniach sa štvorčlenná partia napokon zhodla a ocenila najväčšiu, najmenšiu, najkreatívnejšiu i najsmiešnejšiu dyňu. Hlavnú cenu, tlačiareň, získal najkreatívnejší svetlonos – zombík s odťatou hlavou a pracovným názvom Sekera.


Pozrite si fotogalériu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 43, ktoré je v predaji od 20. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek