V Piešťanskom týždni 43/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 19. októbra 2015, 15:10
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Inšpektorát sa od zmanipulovaného záznamu dištancuje

Dodatočné úpravy úradných protokolov, pre primátora Piešťan Miloša Tamajku a prednostku mestského úradu Dášu Rehákovú úplne bežný postup, znamenajú pre trnavský Inšpektorát práce dôvod na disciplinárne konanie voči zamestnankyni, podpísanej na tejto úradnej listine. Radovan Lehotský, hlavný inšpektor trnavskej inšpekcie, na základe tvrdení zodpovednej pracovníčky nevylučuje možnosť, že k manipulácii s ich úradným zápisom o kontrole mohlo dôjsť aj mimo inšpektorátu práce.


Český podnikateľ, ktorý chce stavať aquapark, lieta v podvodoch

Na jar tohto roku na tlačovej konferencii s vedením mesta ohlásila česká podnikateľská rodina záujem postaviť v Piešťanoch aquapark. Vo svojej domovine však čelí podozreniam z podvodov za desiatky miliónov eur. Na začiatku roku sa postavili pred Krajský súd v Brne pre podozrenie z podvodov vo fotovoltaike dvojčatá Zdeněk a Alexander Zemekovci a najnovšie v obdobných problémoch skončil aj ich otec Zdeněk Zemek st. Informáciu priniesol český denník E15.

Piešťanec slúžil ako pétepák v bani Mier, dostal medailu
Pri príležitosti pietnej spomienky a piateho výročia vybudovania pamätníka príslušníkom vojenských táborov nútených prác – pomocných technických práporov (VTNP-PTP) v Sade na Studničkách v Žiline získali bronzovú Pamätnú medailu ministra obrany osemdesiatnici Piešťanec Jozef Čajko a Drahovčan Jozef Čapuška. Patrili medzi 64-tisíc „pétepákov“, ktorí po roku 1950 nevyhovovali komunistickému režimu. Museli prejsť cez vojenské tábory nútených prác.  Úctu tým, čo to neprežili vzdal i šéf piešťanskej pobočky VTNP-PTP Ernest Cvik.


Nový cestovný poriadok pripomienkovalo viac ako sto subjektov

Do polovice októbra mohli obce i mestá Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) pripomienkovať nové cestovné poriadky prímestských autobusových liniek. Kraj dostal viac ako sto pripomienok. Požiadavky prerokujú jeho zástupcovia s dopravcami, oprávnené vnesú do nových cestovných poriadkov. Viacero pripomienok adresovali kraju aj starostovia i primátori z piešťanského okresu.

Piešťancov zabával aj poštár Janko

Novodobý fenomén s názvom Stand up comedy zavítal už aj do Piešťan. Silné reči Jána Gorduliča a jeho hostí tentoraz zabávali v piatok 16. októbra v Piešťanskom Pivovare.

Príspevok na lyžiarsky výcvik: štát nemyslel na zálohu

Ministerstvo školstva (MŠ) poskytne školám príspevok dvadsať miliónov eur na lyžiarske či snowboardové výcviky a na školy v prírode. Štát chce podporiť deti, ktoré si takéto aktivity nemôžu dovoliť. Zdá sa však, že úradníci zabudli, že školy musia platiť zálohu. V Chtelnici ju žiadajú od rodičov.


Talentované piešťanské deti boli na jednom pódiu s Pražanmi

Výsledok medzinárodnej spolupráce Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v Piešťanoch a ZUŠ Stodůlky v Prahe deti predviedli na pôde piešťanského Domu umenia. Vo štvrtok 15. októbra sa žiaci predstavili s hudobnými, tanečnými ale i hudobno-dramatickými číslami.

Slepcom by vraj mohli zmeniť bielu palicu za reflexnú červenú

Po bielej zebre s bielou palicou – v dennom svetle, ale pri zatiahnutej oblohe a občasnom daždi prechádzal vo štvrtok  15. októbra na Hlbokej ulici v Piešťanoch slabozraký muž. Dvaja taxikári si jeho signál – mávanie palicou nevšimli. Pokračovali v jazde. Rovnako urobilo ďalších 19 vodičov. Tí pozornejší, a bolo ich dosť – 245 zastavilo pár metrov pred priechodom a nechalo chodca prejsť na druhú stranu. Sprevádzala ho policajtka.

Chov exotických zvierat si dobre premyslite

Hady či iné cudzokrajné zvieratá si môžeme prezrieť aj v našich podmienkach. Cestujeme do zoologických záhrad a kocháme sa nad farebnosťou a krásou výnimočných plazov. V Piešťanoch nás tiež fascinuje leguán v obchodnom centre Kocka.

Nemajetní môžu dovolenkovať i v Piešťanoch

Vláda v rámci sociálnych balíčkov na zvýšenie životnej úrovne obyvateľstva vytvorila rekreačný projekt pre chudobných. Spomedzi šiestich zariadení ponúkajúcich odpočinok si záujemcovia môžu vybrať aj piešťanský Hotel Signál.


Strelec Filip Tekula majstrom Slovenska v skeete

Koncom septembra sa na strelnici Národného streleckého centra v Trnave uskutočnili majstrovstvá Slovenska  v streľbe na asfaltové terče. V skeete mužov vystrieľal výborný výsledok piešťanský strelec Filip Tekula, ktorý vylepšil minuloročný bronz a stal sa rovno majstrom Slovenska.

V regióne hviezdili päťgóloví strelci Tomáš Andrísek a Peter Hornák

Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším jesenným kolom a opäť nebola núdza o zaujímavé zápasy. Skvelé individuálne výkony predviedli Tomáš Andrísek z Šípkového a Peter Hornák z Dolného Lopašova, ktorí strelili po päť gólov. V atraktívnom stretnutí Drahovce – Trebatice vyhrali domáci 2:0 po dvoch góloch Ondera. Veselé vyhralo nad Bankou kontumačne a Moravany si upevnili prvé miesto v tabuľke.

T. Beitlová na Spartan Race v USA: Preteky boli v nádhernom prostredí jazera Tahoe

Piešťanka Terézia Beitlová sa pred dvomi týždňami zúčastnila v americkom Lake Tahoe majstrovstiev sveta v prekážkovom behu s názvom Spartan Race. V silnej konkurencii obsadila celkové 79. miesto medzi ženami a medzi slovenskými pretekárkami dopadla najlepšie. Po prílete domov nám všestranná športovkyňa prezradila viaceré zaujímavosti zo zákulisia pretekov.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav