Svetový deň reumatizmu v kúpeľoch

  • Spravodajstvo
  • 16. októbra 2015, 09:02
  • Autor:mr

Kúpele Piešťany patria už viac ako 100 rokov k popredným európskym kúpeľom v liečbe reumatizmu. Známymi sa stali najmä vďaka unikátnosti prírodných liečivých zdrojov a liečebných úspechov balneoterapie.

Na pôde Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany (SLKP) sa organizujú mnohé odborné podujatia, venované súčasným možnostiam liečby reumy a ochorení pohybového aparátu. Takýmto podujatím je Balneologický deň, kde sa každoročne stretávajú odborníci a zdravotnícki pracovníci. Konferencia sa uskutočnila 2. októbra 2015 v Kongresovom centre.
Pri príležitosti svetového dňa reumatizmu zorganizovala Liga proti reumatizmu v sobotu 10. októbra podujatie venované širokej verejnosti s cieľom zvýšiť informovanosť o tomto ochorení a jeho diagnostike. Liga proti reumatizmu oslavuje 25 rokov svojho pôsobenia a podobné podujatia organizuje po celom Slovensku.
V Kongresovom centre na Kúpeľnom ostrove vznikla improvizovaná reumatologická ambulancia, kde si návštevníci mali možnosť prísť po radu alebo základné informácie o reume. Toto ochorenie sa v súčasnosti nevyhýba i mladším ročníkom a málokto vie, že spúšťačom môže byť i nevyležané prechladnutie či infekcia dýchacích alebo močových ciest.
Akciu vystúpením podporila speváčka Katarína Koščová a folklórny súbor Žito. V rámci podujatia slávnostne vyhlásili výsledky novinárskej súťaže Krok 2014. Ocenenia prevzali novinári a redaktori za rozhlasové, televízne alebo printové príspevky o reume a príbuzných ochoreniach. Podávajú cenné informácie alebo približujú bežný život ľudí s týmto neduhom.
SLKP venovali absolútnym víťazom – redaktorke RTVS a aktérke jej príbehu – kúpeľné pobyty v hoteli DanubiusHealthSpaResort Esplanade.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek