Nový seriál: Spoznávame poschodia… (18.)

  • Spravodajstvo / Región
  • 16. októbra 2015, 10:21
  • Autor:am

Mladí ľudia vybehnú po schodoch rezko ako lamy, „vyštverajú“ sa aj zdraví ľudia v rokoch. Problém nastáva vtedy, ak sa nešťastnou náhodou stanú imobilnými alebo do rodiny pribudne malý človiečik. S kočíkom, invalidným vozíkom, barlami alebo boľavými krížami sa môže ľahko stať, že schody predstavujú nezdolateľnú prekážku. Ktoré inštitúcie sa vám podarí navštíviť bez problémov aj na kolieskach? Prinášame seriál, ktorý každý týždeň objasní, ako je na tom tá či oná verejná budova s bezbariérovým prístupom.



■ ZÁKLADNÁ ŠKOLA S MATERSKOU ŠKOLOU, BANKA
Školské zariadenie v obci Banka nie je pre invalidov prístupné, do budovy vedie niekoľko schodov. Bezbariérové riešenie zatiaľ nechýba. Ak by malo záujem o štúdium dieťa na vozíku, škola neváha situáciu riešiť. Prednosť však má výstavba telocvične.





Strmú plošinu hendikepovaný sám nezdolá.



■ LIEČEBNÝ DOM HRON (OPROTI KASÍNU), PIEŠŤANY
Do budovy s mnohými ambulanciami sa dá dostať i na vozíku. Keďže hlavný vchod je vybavený schodiskom, hendikepovaní musia využiť zadný s plošinou. Bez pomoci ale strmý výjazd nezvládnu. Interiér je priechodný, no nie primárne prispôsobený pre vozičkárov.





Zubné ošetrenie na sídlisku A. Trajan môžu absolvovať i vozičkári.



■ ZUBNÁ AMBULANCIA, MUDr. OĽGA ČERMÁKOVÁ, PIEŠŤANY
Stomatologická ambulancia na sídlisku Adam Trajan je úplne bezbariérová. Prístupná je nielen ambulancia, ale aj sociálne zariadenie. Hendikepovaní pacienti preto lekárske služby plne využívajú.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 13. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava