V Piešťanskom týždni 42/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 12. októbra 2015, 15:10
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Zátarasy na Nitrianskej – hrozí zrútenie budovy

Šokujúcu informáciu vydal vo štvrtok 8. októbra piešťanský Stavebný úrad. Polyfunkčná budova Centroom na Nitrianskej ulici, miestnymi považovaná za súčasť Auparku, je v katastrofálnej situácii, môže sa kedykoľvek zrútiť! V objekte, skolaudovanom v roku 2009 žije približne 50 ľudí, sú v ňom umiestnené obchodné prevádzky a kancelárske priestory.

P. Tremboš: Prideľovaniu dotácií chýba transparentnosť

Pochybnosť o naozaj spravodlivo a podľa jasných kritérií rozdelených dotácií na šport vyslovil poslanec Mestského zastupiteľstva v Piešťanoch Peter Tremboš (NEKA). Vý- hrady má tiež Iveta Babičová (SDKÚ-DS) a k ich názoru sa pridali i niektorí ďalší volení zástupcovia mesta. Pochybnosti majú aj viaceré športové kluby. Podľa našich zistení zrejme oprávnene.

Ak by polícia pomáhala a chránila, zavraždený Vrbovčan Marek Kaluža žije!

Vyšetrovanie vraždy Mareka Kalužu z polovice septembra vo Vrbovom prinieslo desivé skutočnosti. Róbert R. podľa svedkov svojho len trinásťročného syna počas brutálneho útoku povzbudzoval, aby dorazil na zemi bezvládne ležiaceho Mareka, ktorý už ani nemal síl sa brániť. Piešťanskému týždňu sa podarilo zistiť, že ak by kompetentní v minulosti konali, Róbert R. už dávno sedí v base a Marek dnes žije! Policajné „pomáhať a chrániť“ v tomto prípade celé roky neplatilo na obete, ale na násilníka!

Nový chodník na Bratislavskej ceste je odovzdaný bez obrubníkov a so záplatou

Rekonštrukcia plynovodu na Bratislavskej ceste v Piešťanoch je definitívne ukončená. Chodník a priľahlé plochy však vyzerajú akoby ich nerobili majstri stavbári, ale rozprávkoví hrdinovia zo seriálu A je to!

Obmedzená premávka pred Lidlom

Umiestnenie nových, ale aj dočasných signalizačných zariadení sa podpísalo pod zhustenú premávku pred rozostavanou predajňou Lidl v Piešťanoch.


Noc svetiel s úchvatnou svetelnou šou

Mestský park opäť po roku ožil lampiónovým sprievodom. Druhý ročník podujatia Noc svetiel sprevádzali dych vyrážajúca UV šou v hudobnom pavilóne, ohňové divadlo pri fontáne, svetelné efekty na hoteli Slovan a plno blikajúcich atrakcií žiariacich v tme zahalenom parku. Nechýbali tvorivé dielne na terase Kursalonu.

Stretnutie Pažitárov – ľudsky obyčajné a pritom výnimočné!

V reštaurácii Semafor sa opäť po roku stretli Pažitári.  Ich devätnáste posedenie bolo rekordné – v stredu 6. októbra sa ich zišlo 87. Dávni susedia z niekdajšej Pažite, ktorá sa rozkladala v časti Žilinskej ulice od Pažického mosta po Staničnú prišli opäť na rodnú hrudu z rôznych končín Slovenska, ale aj z Čiech a z Kanady. Domy, kde žili už nejestvujú. Nahradili ich činžiaky Prednádražia, dnes Ulice A. Hlinku  a tiež obchodné domy Kocka a Prior. Pažiť v snoch a spomienkach týchto ľudí však žije stále.

Adrián Otepka: „Keď sa spomenie bicykel – som blázen!“

Dušou obdivovateľ všetkého pekného a starého. Hlavou  výmyselník. Rukami remeselník, rečou rodený Vrbovčan . Opravár neopraviteľného, renovátor harabúrd, umelec a reštaurátor, majiteľ znovunarodeného Michnech mlyna – Adrián Otepka (59). Po tom, čo zrenovoval posledný vrbovský mlyn a nasťahoval sa do neho, pustil sa pred ôsmimi rokmi do opráv starých bicyklov.


Vrbovčanov neodradilo od jarmočnej vravy ani škaredé počasie

Ulice vo Vrbovom na Deň mesta zaplnili stoly jarmočníkov. Napriek sychravému sobotňajšiemu počasiu ich obstúpilo obrovské množstvo nakupujúcich. Postretali sa medzi stánkami, prehodili zopár slov a s plnými taškami zas šli domov.


Ján Koleník: Uspokojenia je omnoho menej ako demotivácie

Jeden z najúspešnejších slovenských hercov, milovaný a obletovaný mnohými ženami, pricestoval do piešťanského Domu umenia. Spolu s kolegami zo Slovenského národného divadla predviedol v utorok 6. októbra novú komédiu s názvom Len si pospi miláčik. Tridsaťpäť ročného Jána Koleníka sme vyspovedali po búrlivom potlesku do posledného miesta vypredaného hľadiska. Okrem zaujímavostí z pracovnej sféry načrel aj do súkromia.

Stredoveká pamiatka je ukrytá medzi domami

Na málo frekventovanej Detvianskej ulici v Piešťanoch, za zeleným plotom medzi rodinnými domčekmi, sa skrýva takmer neznáma, no významná historická pamiatka.

Streetworkouteri rozhýbali Piešťany a pomohli

Na streetworkoutovom ihrisku na Nábreží Ivana Krasku sa v nedeľu popoludní uskutočnilo športové podujatie s názvom Rozhýb svoje mesto, ktoré bolo spojené s benefičnou zbierkou pre Alexandru Meszárošovú, ktorej snom je postaviť sa opäť na nohy.

Regionálne derby Trebatice – Krakovany s jednoznačným víťazstvom

Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším jesenným kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé zápasy. V šlágri kola porazili Trebatice Krakovany jednoznačne 5:0, keď tromi gólmi zahviezdil Pekarovič. Ostrov zdolal Chtelnicu 6:1 a strelec Milan Klasovitý sa opäť blysol hetrikom. Moravany otočili zápas v Merašiciach a ligu vedú o päť bodov.


Nočnými Piešťanmi bežalo vyše 100 bežcov

Bežci si v Piešťanoch počas uplynulej soboty prišli na svoje. Konal sa totiž druhý ročník behu nočnými ulicami kúpeľného mesta – Piešťany Night City Run. Vyše 100 bežcov na štarte neodradilo ani sychravé počasie všetci absolvovali desaťkilometrovú trať bez problémov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav