Aktualizované: Centroom má údajne problémy so statikou

  • Spravodajstvo
  • 8. októbra 2015, 15:10
  • Autor:sita

Polyfunkčný objekt Centroom v Piešťanoch má údajne problémy so statikou. Odborný statický posudok konštatuje nevyhovujúci stav budovy a prekročenie účinkov zaťaženia oproti norme, v niektorých ukazovateľoch niekoľkonásobne. Tvrdí to skupina BK, správca budovy Centroom. Projektantom statiky stavby bol ten istý statik, s ktorým sa spája aj bratislavský projekt Trinity, kde sa pred tromi rokmi zrútila strecha.

,,Vzhľadom na tieto závery posudku skupina BK z pozície správcu začala bezodkladne konať vo veci, informovala dotknutých majiteľov, nájomníkov a aj odborných partnerov, vrátane stavebného úradu, Okresného úradu v Piešťanoch – odbor krízového riadenia a rovnako aj zástupcov developera,“ píše v tlačovej správe skupina BK. Ďalší postup v tomto prípade závisí od stanoviska stavebného úradu, ktorý by mal vydať metodické usmernenie k ďalšiemu postupu. Polyfunkčný objekt Centroom v blízkosti Auparku bol kolaudovaný pred piatimi rokmi. Okrem obchodov a kancelárskych priestorov je v ňom aj 44 bytov, prakticky všetky sú už predané.
Aktualizované: Dnes zasadá aj krízový štáb zvolaný mestom za účasti predstaviteľov mesta, mestskej polície, štátnej polície a hasičov. Po preštudovaní znaleckého posudku nariadil evakuáciu objektu, aby chránil zdravie a životy jeho obyvateľov. Náhradné ubytovanie krízový štáb zabezpečuje prostredníctvom mestských hotelov a penziónov.

Viac informácií okolo problému so statikou budovy vám prinesieme v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré bude v predaji od 13. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava