Zvláštny spôsob upratovania ulíc

  • Spravodajstvo
  • 7. októbra 2015, 09:31
  • Autor:am


Zaplniť dennú pracovnú dobu niektorých povolaní užitočnými činnosťami je nie vždy reálne. Potom treba vykonať zbytočnú robotu, v prípade ďalšieho prebytku času vždy nachystanú na opätovné prepracovanie. Možno aj také je vysvetlenie nesystematického zametania piešťanských ulíc.

Pravdepodobne väčšina obyvateľov je z domácnosti zvyknutá obsah lopatky vysypať do smetného koša. Ulice si údržbu zaslúžia rovnako ako obytné priestory, ako je v zime nutné odhŕňať sneh z ciest, jesenné obdobie spájame s odstraňovaním opadaných listov. Aký význam má zhrnutie lístia doprostred chodníka na veľkú kopu či pás, keď ho jesenný vietor opäť rozfúka, prípadne dážď prilepí na chodník ako v centre mesta?
Spýtali sme sa vedenia Piešťan, či podobné aktivity majú hlbší význam alebo odbornú funkciu. Chyba však bude niekde inde ako v pochopení vykonaných činností. „Tento problém nie je jediný, ktorý sa týka čistoty mesta a s tým súvisiacimi úkonmi zamestnancov príspevkovej organizácie Služby mesta Piešťany. Práve preto vkladáme veľké nádeje do novej riaditeľky. Čistota mesta bude určite jednou z prvých tém rozhovoru medzi primátorom a novou šéfkou organizácie,“ uviedla hovorkyňa radnice Eva Bereczová.
S akým inovatívnym spôsobom prídu pracovníci v zime?

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 6. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián