Vo Vrbovom sa hádzalo aj valčekom na cesto

  • Spravodajstvo / Región
  • 7. októbra 2015, 09:58
  • Autor:vd

Vo Vrbovom sa zišli členovia ôsmich organizácií Jednoty dôchodcov na Slovensku (JDS), aby na futbalovom štadióne preukázali, že v športe dajú na frak aj niektorým mladším „frkanom“. Tridsaťjeden pretekárov Športiády seniorov okresu prišlo v piatok 2. októbra lámať rekordy.

Skôr narodení Vrbovčania, Piešťanci, Dolnolopašovčania, Trebatičania, Krakovanci, Hubinčania, Šterusania a Prašníčania behali, hádzali do diaľky granátom, guľou i valčekom na cesto. Táto disciplína si vyžadovala dobrú techniku, aby valček v povetrí nerotoval. Organizátori ju prisúdili ženám-gazdinkám. Muži strieľali góly na minibránku. Loptu do siete kopali cez prekážkovú lavičku z diaľky asi dvadsaťpäť metrov. Trafili len tí, čo kedysi hrávali futbal.
„Teším sa z víťazstva v behu na sto metrov,“ povedal bývalý mestský policajt z Vrbového Jaroslav Madžo. Na športovanie sa patrične obliekol. Mal modré trikotínové trenírky a tenisky na šprint. Jeho kolega Jozef Drinka bral jednu zlatú medailu za druhou. „Vyhral v streľbe na bránku, v hode granátom aj guľou,“ uviedla predsedníčka miestnej JDS Marta Raffayová. Vrbovčania tak potvrdili výbornú formu z augustovej piatej olympiády seniorov kraja v Trnave. Tam obsadil Drinka dve strieborné a Madžo dve zlaté a jednu striebornú priečku.
Vo Vrbovom sa medzi ženami darilo Viere Noskovej z Prašníka, ktorá nenašla súperku v behu na 50 metrov. V hode granátom zvíťazila Štefánia Šoková z Dolného Lopašova, najdlhšie hody valčekom na cesto mala Viera Fedáková z Hubiny. Na športiáde sa darilo i ďalšej Hubinčanke Jarmile Kováčovej. Získala dve strieborné medaily. Rovnaké množstvo striebra si odniesol Ferdinand Hornák z Dolného Lopašova.
Po športovaní nasledovalo občerstvenie z plného kotla guláša a chutný burčiak. „Každého uspokojilo ukážkové počasie, rozhodcovia na úrovni a disciplína súťažiacich,“ dodala M. Raffayová. Tím záchranárok s bielym krížikom na červených tričkách nemal žiadnu prácu.

Pozrite si fotogalériu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 6. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián