Nový seriál: Spoznávame poschodia… (17.)

  • Spravodajstvo
  • 7. októbra 2015, 10:58
  • Autor:am

Mladí ľudia vybehnú po schodoch rezko ako lamy, „vyštverajú“ sa aj zdraví ľudia v rokoch. Problém nastáva vtedy, ak sa nešťastnou náhodou stanú imobilnými alebo do rodiny pribudne malý človiečik. S kočíkom, invalidným vozíkom, barlami alebo boľavými krížami sa môže ľahko stať, že schody predstavujú nezdolateľnú prekážku. Ktoré inštitúcie sa vám podarí navštíviť bez problémov aj na kolieskach? Prinášame seriál, ktorý každý týždeň objasní, ako je na tom tá či oná verejná budova s bezbariérovým prístupom.

■ MEDICÍNSKE CENTRUM NA PREDNÁDRAŽÍ, PIEŠŤANY
Sídlo špecialistov v oblasti medicíny a lekárne na Ulici A. Hlinku je bezbariérové s nájazdovou plošinou pri vstupe. Dvojpodlažnému interiéru nechýba výťah. Ambulancie majú nízke prahy a k dispozícii je aj sociálne zariadenie pre invalidov na druhom poschodí.



Bytové družstvo má prístupné len prízemie.

■ PIEŠŤANSKÉ STAVEBNÉ BYTOVÉ DRUŽSTVO
Prízemie bytového družstva na Ružovej ulici je prístupné aj pre hendikepované osoby, pracovníci s kanceláriami na poschodí ochotne vyriešia klientov na prízemí. Imobilných však prichádza veľmi málo, záležitosti za nich riešia rodinní príslušníci. Sprístupnenie druhého podlažia pre telesne postihnutých sa zatiaľ neplánuje.



Do budovy orvištskej školy sa vozičkári nedostanú.

■ ZÁKLADNÁ ŠKOLA VEĽKÉ ORVIŠTE
Malá vidiecka škola s 26 žiakmi nie je pre imobilných prístupná. Podnet pre úpravu zatiaľ nejestvuje, žiadny zo žiakov či ich blízkych rodinných príslušníkov hendikepovaný nie je. Koncerty a iné veľké školské podujatia organizujú v miestnom bezbariérovom kultúrnom dome.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 6. októbra.


0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav